Na omáčku budeme potrebovať: 500g mletého mäsa (ja miešam pol na pol bravčové a hovädzie chudšie) 1 menšia cibuľa 500g paradajkový pretlak (ja som použila domáce lúpané paradajky, ktoré som si v lete sterilizovala) 3 strúčiky cesnaku za hrsť čerstvej nasekanej vňate oregána himalájska soľ - podľa chuti mleté korenie - podľa chuti 1PL olivový olej Parmezán na ozdobu Postup: Cibuľku som nakrájala a osmahla na olivovom oleji. Do cibuľky som primiešala mäsko a asi 5 minút som ho pražila. Potom som do mäska pridala lúpané paradajky (paradajkový pretlak), soľ a korenie. Takto som to dusila cca 10 minút. Nakoniec som pridala cesnak a oregano a ešte som povarila asi 5 minút. Na cuketové špagety budeme potrebovať: 1 menšia cuketa 1 strúčik cesnaku olivový olej Postup: Cuketu si špeciálnou škrabkou nakrájam na špagety. Na panvicu dám olivový olej na ktorom osmahnem popučený cesnak asi 30 sekúnd. Pridám cuketové špagety a opekám ich asi 1 minútu, kvôli zmäknutiu. Po minúte vyberiem na tanier a servírujem s bologneskou omáčkou a parmezánom.
Na omáčku budeme potrebovať:
500g mletého mäsa (ja miešam pol na pol bravčové a hovädzie chudšie)
1 menšia cibuľa
500g paradajkový pretlak (ja som použila domáce lúpané paradajky, ktoré som si v lete sterilizovala)
3 strúčiky cesnaku
za hrsť čerstvej nasekanej vňate oregána
himalájska soľ - podľa chuti
mleté korenie - podľa chuti
1PL olivový olej
Parmezán na ozdobu
Postup:
Cibuľku som nakrájala a osmahla na olivovom oleji. Do cibuľky som primiešala mäsko a asi 5 minút som ho pražila. Potom som do mäska pridala lúpané paradajky (paradajkový pretlak), soľ a korenie. Takto som to dusila cca 10 minút. Nakoniec som pridala cesnak a oregano a ešte som povarila asi 5 minút.
Na cuketové špagety budeme potrebovať:
1 menšia cuketa
1 strúčik cesnaku
olivový olej
Postup:
Cuketu si špeciálnou škrabkou nakrájam na špagety. Na panvicu dám olivový olej na ktorom osmahnem popučený cesnak asi 30 sekúnd. Pridám cuketové špagety a opekám ich asi 1 minútu, kvôli zmäknutiu. Po minúte vyberiem na tanier a servírujem s bologneskou omáčkou a parmezánom.