600 g špaldová celozrnná hladká múka 1/2 kelímka biely jogurt 1 ks sušené droždie Express (Dr. Oetker) 1 PL trstinová melasa 1 a 1/2 čl soľ 1 čl rasca celá za hrsť ľanové/slnečnicové/sezamové semienka 300 ml voda teplá
Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri. Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút. Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva. Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.
600 g špaldová celozrnná hladká múka
1/2 kelímka biely jogurt
1 ks sušené droždie Express (Dr. Oetker)
1 PL trstinová melasa
1 a 1/2 čl soľ
1 čl rasca celá
za hrsť ľanové/slnečnicové/sezamové semienka
300 ml voda teplá
Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri. Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút. Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva. Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.