@dzejny22 3PL sušeného mlieka,1PL škrob,1 čaj lyžička PO, 1 čaj. lyžička PDP, 1 vajce, soľ. Šľahačom vymiešať, na dno pohára dať kolečko papiera na pečenie a 4 min. som to vlnila 500W. Nevybrala som to hneď ale nechala ešte 1,5 min v mikrovlne. Ale ak máš malé vajko, daj si dve. 😉 A odporúčam v trochu väčšom hrnčeku vlniť, lebo mne dnes skoro vykypela. 😉
@lekorica ja uz suchu sunku a podobne experimenty nemozem ani citit 🙂 ano, uz pracujem od oktobra, takze kila maju u mna smolu 🙂 pohybu mam az az, uz mam zastabilizovanu vahu na cca 60kg ale pomalicky to stale klesa, snad nebude anorekticka nakoniec zo mna 😀 momentalne prerabame, takze mam pecivovu dietu 😀 takze aspon sa nemusim bat ze mi vaha teraz skoci moc dole 🙂 co by som za tie ,,problemi,, dala pred par rokmi 😀 a ako sa inak mavas? napis niekedy, sice tu chodim minimalne, ale spravu si stihnem precitaat 🙂 normalne mi chybaju ludia zo skupiny, ale uz to tam asi nieje to co byvalo :/
ta knedla je perfektnaaa
Mám ho v tomto albume. Taký podlhovastý pečený vo forme. Akurát ho pečiem. Ja už múku vôbec nemôžem. Mám na ňu alergiu.
*malej(mam pokazene m na klavesnici 🙂)
Na recept potrebujeme:
500g hovädzieho mäsa (falošná roštenka)
1/2 menšieho zeleru
4 mrkvy
4 petržleny
soľ, mleté čierne korenie
5 guličiek celého korenia
2 bobkové listy
2PL horčice
olivový olej
hovädzí vývar asi 500ml
Postup:
Mäsko som si nakrájala na hrubšie rezníky, osolila, okorenila a potrela dijonskou horčicou. Mäsko som trošku osprejovala olivovým olejom a uložila na noc do chladničky. Na druhý deň som mäsko opražila z jednej aj z druhej strany na suchej panvici a potom som ho vložila do tlakového hrnca. Zaliala som to 500ml vývaru a cca 200ml vody. Varila som to asi 20 minút. Potom som ku mäsku vložila koreňovú zeleninu a nechala variť ďalších 10 minút. Po 10 minútach som všetko odstavila, mäsko vybrala a zeleninku rozmixovala ručným šľahačom. Omáčku som nechala ešte 5 minút zredukovať, aby bola hustejšia. Mlieko ani smotanu som nepridávala. Kto má chuť, môže si dochutiť nízkotučným jogurtom. Knedle som už v albume pridávala, takže recept na ne nájdete vyššie. Dobrú chuť.