Recept: 1 menšia cuketa 1 zemiak špaldová múka 1 vajce soľ Ošúpanú cuketu a zemiak postrúhame najemno (cuketu treba vyžmýkať, keď nechcete pridávať veľa múky), pridáme 1 vajce, soľ a postupne prisýpame múku, do požadovanej konzistencie. Halušky hádžeme do vriacej vody. Po vybratí zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou alebo jogurtom. Dozdobíme údeným mäskom alebo slaninkou.
Recept:
1 menšia cuketa
1 zemiak
špaldová múka
1 vajce
soľ
Ošúpanú cuketu a zemiak postrúhame najemno (cuketu treba vyžmýkať, keď nechcete pridávať veľa múky), pridáme 1 vajce, soľ a postupne prisýpame múku, do požadovanej konzistencie. Halušky hádžeme do vriacej vody. Po vybratí zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou alebo jogurtom. Dozdobíme údeným mäskom alebo slaninkou.