Recept: Cesto: 6 zltok a 3PL brezoveho cukru vymiesame do penista, pridame 40g kakaa, 1PL mletej ciernej kavy, 1cajovu lyzicku prasku do peciva, vyslahame 6 bielok a spojime s hmotou. Dame na peciaci papier a pecieme 15 minut na 180 stupnov. Plnka: Vymiešame 1 Mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL brezového cukru (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec som pridala namiesto Amareta 3 kvapky rumovej arómy a zmiešala. Potom som korpus prekladala plnkou, trochu korpusu mi zostalo, tak som ho použila na dozdobenie koláča. nakoniec som koláč chladila 2 h v chladničke. Mňam. 🙂
@ajusha248 Piekla som na klasickom veľkom plechu len jedno cesto, ale ak chceš mať plný plech, tak musíš korpus 2 krát upiecť a samozrejme zdupľovať aj plnku. Cesto je len 1cm vysoké, ale nám na pol plechu stačí, preto ho vždy prekrojím na polky a tú druhú polovicu dám na vrch. 😉
Recept:
Cesto: 6 zltok a 3PL brezoveho cukru vymiesame do penista, pridame 40g kakaa, 1PL mletej ciernej kavy, 1cajovu lyzicku prasku do peciva, vyslahame 6 bielok a spojime s hmotou. Dame na peciaci papier a pecieme 15 minut na 180 stupnov.
Plnka: Vymiešame 1 Mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL brezového cukru (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec som pridala namiesto Amareta 3 kvapky rumovej arómy a zmiešala. Potom som korpus prekladala plnkou, trochu korpusu mi zostalo, tak som ho použila na dozdobenie koláča. nakoniec som koláč chladila 2 h v chladničke. Mňam. 🙂