280 / 421
    Výroba vlastných jogurtov

    1 liter plnotučné čerstvé mlieko, 1 smotanový jogurt a nechať 6-7 hodín, najlepšie cez noc robiť v jogurtovači. Niekto pridáva aj sušené mlieko, mne sa urobí aj takto dosť hustý. 😉

    8. jún 2015

    prosím ťa aj ty ho máš potom taký "naťahovací" ?

    21. júl 2015

    @petik22 nie, pekný pevný, až mi lyžička v ňom stojí. Dávam ale ten väčší zvolenský smotanový jogurt, tuším 300g má. Po siedmych hodinách ho nechám vychladnúť na izbovú teplotu a až potom ho dám do chladničky. Zatiaľ mi vždy pekne stuhol. 😉

    21. júl 2015

    Ďakujem za radu..vyskúšam ešte takto 🙂

    21. júl 2015

    @petik22 rado sa stalo. 🙂

    21. júl 2015

    nám sa tiež najviac osvedčil Zvolenský, ale jogurty robím bez jogurtovača len v rúre

    23. júl 2015

    @rendicka aj kmotra robieva v rúre.

    23. júl 2015

    @lekorica keďže v bytoch bývajú malé kuchyne nemôžem mať každú "haraburdu" :D aj domáca šunka sa dá robiť bez šunkovaru

    23. júl 2015

    @rendicka no, ja mam velku kuchynu, takze carachov tam mam veru dost. 🙂

    23. júl 2015