recept mám od super šéfkuchára @hucko44 Kuracie stehná ADOBO
Recept Filipínsky recept, jednoduchý, ako facka.
Zloženie: 10 - 15 kuracích stehien dolných (mäso s rúčkou) 1 dl Sójovej omáčky 2 PL octu 1 celá hlavička cesnaku 1 dl oleja vriaca voda (žiadne iné korenie ani soľ netreba)
Postup: kuracie stehienka zbavíme kože. Aby sa ľahšie stiahla kožka, chyťte si ju papierovou servítkou, budete prekvapení, ako ľahko to ide (škoda, že ma to napadlo, až keď som mal polovicu s hromžením stiahnutú). Na olej hodíme očistené strúčiky cesnaku, potom stehná prudko opražíme zo všetkých strán, podlejeme sójovou omáčkou a takým množstvom VRIACEJ vody, že sa akurát zakryjú stehná. V zahraničných receptoch sa píše, že KOSŤOU HORE, ale to asi v prípade, keď ich máte toľko, že takto otočené vyplnia celý hrniec. Dusíme prikryté tak na miernom plameni tak hodinku. Stehná opatrne vyberieme do misky a prikryjeme tanierom (sú veľmi krehké), pridáme plyn (teplotu), ocot a odokryté REDUKUJEME ešte asi 15 minút na silnejšom plameni. Celé to nakoniec (samozrejme bez stehien) rozmixujeme popnorným mixérom (je tam ten cesnak). Teraz vrátime stehienka, nech ešte nasiaknu tou výraznou šťavou (môžeme dozdobiť niečim zeleným).
recept mám od super šéfkuchára @hucko44
Kuracie stehná ADOBO
Recept
Filipínsky recept, jednoduchý, ako facka.
Zloženie:
10 - 15 kuracích stehien dolných (mäso s rúčkou)
1 dl Sójovej omáčky
2 PL octu
1 celá hlavička cesnaku
1 dl oleja
vriaca voda
(žiadne iné korenie ani soľ netreba)
Postup:
kuracie stehienka zbavíme kože. Aby sa ľahšie stiahla kožka, chyťte si ju papierovou servítkou, budete prekvapení, ako ľahko to ide (škoda, že ma to napadlo, až keď som mal polovicu s hromžením stiahnutú). Na olej hodíme očistené strúčiky cesnaku, potom stehná prudko opražíme zo všetkých strán, podlejeme sójovou omáčkou a takým množstvom VRIACEJ vody, že sa akurát zakryjú stehná. V zahraničných receptoch sa píše, že KOSŤOU HORE, ale to asi v prípade, keď ich máte toľko, že takto otočené vyplnia celý hrniec. Dusíme prikryté tak na miernom plameni tak hodinku. Stehná opatrne vyberieme do misky a prikryjeme tanierom (sú veľmi krehké), pridáme plyn (teplotu), ocot a odokryté REDUKUJEME ešte asi 15 minút na silnejšom plameni. Celé to nakoniec (samozrejme bez stehien) rozmixujeme popnorným mixérom (je tam ten cesnak). Teraz vrátime stehienka, nech ešte nasiaknu tou výraznou šťavou (môžeme dozdobiť niečim zeleným).