37 / 78
    Kardinalov kolac

    Recept: Zlte cesto: 7 zltkov + 1 cele vajicko, 1 vanilkovy cukor, 50 g polohrubej muky, 1 cl prasku do peciva, 70 g praskoveho cukru. Biele cesto: 210 g praskoveho cukru, 7 bielkov. Plnka: 1 smotana na slahanie, 250 g mascarpone, 5 Pl malinoveho dzemu, 150 g malin alebo jahod. Najprv vymiesat bielka so stipkou soli a praskovym cukrom na pevny sneh. Taktiez vymiesame zltky a cele vajicko so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom. Slahame aspon 10 min. Vajicka musia zdvojnasobit svoj objem, do vymiesanych zltkov prisypeme 50 g muky a prasok do peciva.Na plech dame papier na pecenie a kladieme nam zltkove a bielkove cesto zvlast. To zn, najprv dame pasik z bielkov, potom pasik zo zltkoveho cesta, opakujeme, kym neminieme obe cesta. Pecieme 30 min. na 180. Dame pozor, aby sneh prilis nezhnedol. Vychladnute cesto prekrojime napoly. Pripravime si krem : vyslahame slahacku a primiesame don mascarpone. Polovicu cesta natrime malinovym dzemom, pridame cerstve maliny alebo jahody. Na to navrstvime krem zo slahacky a mascarpone, druhu polovicu cesta opatrne dame na krem. Vrch mozme ozdobit ovocim

    6. júl 2015