250 g jemneho tvarohu, 2 vajicka, 100g hrozienok, 300g celozrnnej muky ( ja som dala spaldovu hladku), 1/2 prasku pozor! do pernika!, sol, 1/4 cl pernikoveho korenia Vitana. Z tvarohu, muky, vajec, nasekanych hrozienok, prasku do pernika a pernikoveho korenia vymiesime huste cesto, kt.nechame chvilu odpocinut. Cesto rozdelime na niekolko casti, z kt. na pomucenej doske vyvalkame dlhsie valceky ( u mna 2 ks).Pokrajame na rovnake kusy, z kt.tvarujeme gulky.Vo velkom hrnci nechame zovriet vacsie mnozstvo osolenej vody, v kt.gulky uvarime. Vyberieme dierkovanou naberackou, na sitku preplachneme pod tecucou vodou, nechame odkvapkat, prelozime do misy z varneho skla, pokvapkame olejom ( u mna kokosovym) a zakryjeme. Gulky podavame s mletymi orechmi, makom, dzemom..v mojom pripade nuttelou ☺ V recepte na cesto nie je cukor, ale kto ma rad sladsie, kludne moze pridat. Zdroj: Recepty zo zivota c.21
250 g jemneho tvarohu, 2 vajicka, 100g hrozienok, 300g celozrnnej muky ( ja som dala spaldovu hladku), 1/2 prasku pozor! do pernika!, sol, 1/4 cl pernikoveho korenia Vitana. Z tvarohu, muky, vajec, nasekanych hrozienok, prasku do pernika a pernikoveho korenia vymiesime huste cesto, kt.nechame chvilu odpocinut. Cesto rozdelime na niekolko casti, z kt. na pomucenej doske vyvalkame dlhsie valceky ( u mna 2 ks).Pokrajame na rovnake kusy, z kt.tvarujeme gulky.Vo velkom hrnci nechame zovriet vacsie mnozstvo osolenej vody, v kt.gulky uvarime. Vyberieme dierkovanou naberackou, na sitku preplachneme pod tecucou vodou, nechame odkvapkat, prelozime do misy z varneho skla, pokvapkame olejom ( u mna kokosovym) a zakryjeme. Gulky podavame s mletymi orechmi, makom, dzemom..v mojom pripade nuttelou ☺ V recepte na cesto nie je cukor, ale kto ma rad sladsie, kludne moze pridat. Zdroj: Recepty zo zivota c.21