22 / 78
    Svedska jahodova torta

    laurita86 (autorka správy) Recept. Krem: 2 zltky, 2Pl vanilinoveho cukru Vitana, 2 cl kukuricnej alebo zemiakovej muky, 250 ml plnotucnejho mlieka, 1 vanilkovy lusk. Toto vsetko spolu povarime, cca 5 min. na miernom ohni. Vanilka je dolezita! Vyskrabat semiacka a aj cely lusk hodit do mlieka a chvilu povarit, teda do zhustnutia.
    Cesto : 3 vajicka, 250 g krys.cukru, 90 ml vriacej vody, 1 a 1/2 cl PDP, 150 g hladkej muky. Vajcia vyslahame s cukrom, kym zvacsia objem 3x.Pomaly pridavame vodu a potom muku s praskom do peciva.Rozmixujeme aj muku, aby neboli hrudky.Korpus rozrezeme na 3 casti. Krem dame do chladnicky dobre vychladit. Krem c.2: 750 g jahod, 2-3 cl krystal.cukru, 500 ml hustej slahacky 48% nej ( double cream), vanilkovy extrack . Jahody nakrajame na platky zmiesame s cukrom, nechame odpocinut, cukor im doda lesk.Z tej vyslahanej slahacky, ide 1/3 do prveho kremu a zvysok na vrch torty. Takto je original recept. Ja som krem c.2 robila takto : kedze u nas, neviem ci predvaju taku tucnu slahacku.: vyslahala som 33% ne 2 slahacky s 3 mi stuzovacmi a 2 mi vanil.cukrami Vitana a z tohto kremu 1\3nu som dala do prveho. Cesto ako aj krem je uplne lahucky, jemny. V kombinacii s jahodami super. Urcite odporucam, v nedelu sme mali navstevu a na posedenie sa zjedla. Recept je od Nigella Lawson, mna nikdy nesklame. Ak by som na nievo zabudla, revept najdete aj tu:http://varecha.pravda.sk/recepty/letna-svedska-torta/52771-recept.html

    28. apr 2015