14 / 23
    Jablkové muffiny z celozrnnej múky
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    ladytt
    autor

    Suroviny:
    1 šálka celoznnej múky
    1 šálka bielej múky
    1 čajová lyžička prášku do pečiva bezfosfátoveho
    1 čajová lyžička sódy bikarbóny
    1/4 čajovej lyžičky soli
    1 polievková lyžica škorice
    110g masla
    1/2 šálky bieleho cukru
    1/2 šálky hnedého cukru/ ja dávam iba hnedý
    1 vajce
    1 šálka bieleho jogurtu
    2 veľké jablká
    Ošupíme jablká, vykrojíme ohryzky a nakrájame na kúsky. Dáme vyhriať rúru na 450°F/230°C.

    Vymiešame maslo s bielym cukrom a 1/4 šálky hnedého (zvyšok hnedého si zatiaľ odložíme). Pridáme vajce, znovu pomiešame. Pridáme jogurt, ale ten už zamiešame ručne varechou, aby sa nám to nezhrudkovatelo. Potom pridáme suché prísady – obidve múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pomiešame a ako posledné prídu jablká.

    Nadelíme cesto do papierových košíčkov a po vrchu posypeme ostávajúcim hnedým cukrom alebo pomletými semiačkami/ orechami. Pečieme najprv 10 minút, potom stiahneme teplotu na 400°F/200°C a pečieme ešte 10-12 minút. Tým, že sú hnedé, tak sa ťažko odhaduje, či už sú – pomôže špáratko zapichnuté do stredu: pokiaľ sa naň nenalepí žiadne cesto, tak už sú hotové.

    Z tohto množstva mi vyšlo 16 muffinov.

    24. sep 2013
    20. sep 2015