Suroviny: 1 šálka celoznnej múky 1 šálka bielej múky 1 čajová lyžička prášku do pečiva bezfosfátoveho 1 čajová lyžička sódy bikarbóny 1/4 čajovej lyžičky soli 1 polievková lyžica škorice 110g masla 1/2 šálky bieleho cukru 1/2 šálky hnedého cukru/ ja dávam iba hnedý 1 vajce 1 šálka bieleho jogurtu 2 veľké jablká Ošupíme jablká, vykrojíme ohryzky a nakrájame na kúsky. Dáme vyhriať rúru na 450°F/230°C.
Vymiešame maslo s bielym cukrom a 1/4 šálky hnedého (zvyšok hnedého si zatiaľ odložíme). Pridáme vajce, znovu pomiešame. Pridáme jogurt, ale ten už zamiešame ručne varechou, aby sa nám to nezhrudkovatelo. Potom pridáme suché prísady – obidve múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pomiešame a ako posledné prídu jablká.
Nadelíme cesto do papierových košíčkov a po vrchu posypeme ostávajúcim hnedým cukrom alebo pomletými semiačkami/ orechami. Pečieme najprv 10 minút, potom stiahneme teplotu na 400°F/200°C a pečieme ešte 10-12 minút. Tým, že sú hnedé, tak sa ťažko odhaduje, či už sú – pomôže špáratko zapichnuté do stredu: pokiaľ sa naň nenalepí žiadne cesto, tak už sú hotové.
Suroviny:
1 šálka celoznnej múky
1 šálka bielej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva bezfosfátoveho
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1/4 čajovej lyžičky soli
1 polievková lyžica škorice
110g masla
1/2 šálky bieleho cukru
1/2 šálky hnedého cukru/ ja dávam iba hnedý
1 vajce
1 šálka bieleho jogurtu
2 veľké jablká
Ošupíme jablká, vykrojíme ohryzky a nakrájame na kúsky. Dáme vyhriať rúru na 450°F/230°C.
Vymiešame maslo s bielym cukrom a 1/4 šálky hnedého (zvyšok hnedého si zatiaľ odložíme). Pridáme vajce, znovu pomiešame. Pridáme jogurt, ale ten už zamiešame ručne varechou, aby sa nám to nezhrudkovatelo. Potom pridáme suché prísady – obidve múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pomiešame a ako posledné prídu jablká.
Nadelíme cesto do papierových košíčkov a po vrchu posypeme ostávajúcim hnedým cukrom alebo pomletými semiačkami/ orechami. Pečieme najprv 10 minút, potom stiahneme teplotu na 400°F/200°C a pečieme ešte 10-12 minút. Tým, že sú hnedé, tak sa ťažko odhaduje, či už sú – pomôže špáratko zapichnuté do stredu: pokiaľ sa naň nenalepí žiadne cesto, tak už sú hotové.
Z tohto množstva mi vyšlo 16 muffinov.