25 / 26
    Náhrada rafinovaného cukru brezový cukor
    ladytt
    autor

    Brezový cukor je rovnako sladký ako cukor, nemá vedľajšiu príchuť a je vhodný aj pre diabetikov. Podieľa sa na ochrane ústnej dutiny, zubnej skloviny, nosohltanu a hrtanu pred baktériami vyvolávajúcimi zápalové ochorenia. Priaznivo ovplyvňuje procesy trávenia a stav črevnej mikroflóry. Má pozitívny vplyv na zdravotný stav organizmu.

    Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:

    udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
    znižuje potrebu inzulínu tela
    o 40% menej kalórií, o 75% menej uhľohydrátu ako v rafinovanom cukri
    znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
    podporuje tráviace procesy
    ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, týmto sa nevytvára kyselina
    znižuje tvorbu povlaku
    zamedzuje zubný kaz
    spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
    antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
    je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
    má detoxikačný a alkalizačný účinok
    zvyšuje tvorbu kolagénu
    znižuje riziko tvorby artritídy
    Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.

    2. mar 2013

    Vyborny album, chvalim... prosim ta, kde sa da kupit tento brez.cukor?

    18. mar 2013
    ladytt
    autor

    @opicaskorica Ďakujem 🙂 u nás /v Leviciach/ v jednom bioshope som ho našla.

    18. mar 2013