Brezový cukor je rovnako sladký ako cukor, nemá vedľajšiu príchuť a je vhodný aj pre diabetikov. Podieľa sa na ochrane ústnej dutiny, zubnej skloviny, nosohltanu a hrtanu pred baktériami vyvolávajúcimi zápalové ochorenia. Priaznivo ovplyvňuje procesy trávenia a stav črevnej mikroflóry. Má pozitívny vplyv na zdravotný stav organizmu.
Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:
udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi znižuje potrebu inzulínu tela o 40% menej kalórií, o 75% menej uhľohydrátu ako v rafinovanom cukri znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu podporuje tráviace procesy ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, týmto sa nevytvára kyselina znižuje tvorbu povlaku zamedzuje zubný kaz spomaľuje proces tvorby zubného kameňa antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide má detoxikačný a alkalizačný účinok zvyšuje tvorbu kolagénu znižuje riziko tvorby artritídy Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.
Brezový cukor je rovnako sladký ako cukor, nemá vedľajšiu príchuť a je vhodný aj pre diabetikov. Podieľa sa na ochrane ústnej dutiny, zubnej skloviny, nosohltanu a hrtanu pred baktériami vyvolávajúcimi zápalové ochorenia. Priaznivo ovplyvňuje procesy trávenia a stav črevnej mikroflóry. Má pozitívny vplyv na zdravotný stav organizmu.
Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:
udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
znižuje potrebu inzulínu tela
o 40% menej kalórií, o 75% menej uhľohydrátu ako v rafinovanom cukri
znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
podporuje tráviace procesy
ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, týmto sa nevytvára kyselina
znižuje tvorbu povlaku
zamedzuje zubný kaz
spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
má detoxikačný a alkalizačný účinok
zvyšuje tvorbu kolagénu
znižuje riziko tvorby artritídy
Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.