10 / 26
    Mungo fazuľka...
    ladytt
    autor

    Fazuľa mungo je bohatá na železo a vitamíny. Jej bôby majú olivovo zelenú farbu. Pre svoju príjemnú chuť a ľahkú stráviteľnosť si získavajú stále väčšiu popularitu. Malé zelené fazuľky majú vysoký obsah tiamínu(štiepi cukry a škroby, čím dodáva energiu), železa, horčíka, draslíka, medi a kyseliny listovej.

    17. sep 2012

    ide jesen, cas na klicky 🙂

    17. sep 2012

    čo robíte z mungo fazule?

    18. sep 2012
    ladytt
    autor

    @ajkuska Dávam ich do polievky. Klíčky malému nedávam, tie jej iba ja 🙂

    18. sep 2012

    @ladytt a čo ešte dáš do tej polievočky? klasicky ako z fazule? lebo ja keď som robila tak malého veľmi neoslovila. okrem toho užívame skoro všetko čo vy a ešte orechy - tie sú veľmi zdravé a kokos - ten má veľa železa, čo ma tak narýchlo napadá. na avokádo som si zatiaľ netrúfla ale musím skúsiť.

    18. sep 2012
    ladytt
    autor

    No kedže môj drobec je veľmi vyberavý a teraz má obdobie paradajkovej polievky, ja mu tie fazuľky dávam aj do nej. A striedam s šošovicou alebo ryžou, aby to mal pestré, keď už tak veľmi chce tie paradajky :D
    Na orechy sa chystáme, mňamky, teraz bude sezóna 🙂 a dávaš malému celé papať? a kokos ako?

    18. sep 2012

    @ladytt orechy mu dobre pomeliem (nikdy nedávam celé) - dávam prevažne vlašské tie máme domáce ale dávam aj mandle, trošku arašidov lebo tých sa trošku bojím a lieskovce, napr. rezance s orechami, koláčik orechový, do jogurtu, kaše a pod. kokos tiež pomeliem a robím mu tvarohový dezert s kokosom, jablkom a škoricou, alebo dám do kaše.

    18. sep 2012