ladova87
5. nov 2017
162 

Týždeň veľkého testovania BILLA

Keďže som na MK nováčik, naozaj som nečakala, že by som práve ja mohla byť jedna z mála vyvolených na testovanie mäska. No možno je to tým, že musím variť takmer každý deň, keďže doma mám tri deti, priateľa a psa  a ďalšie dieťa “na ceste”.

Snažím sa, aby bola naša strava pestrá a hlavne musím variť to, čo zjedia najmä deti, nie len my dospelí. Tak isto, nakoľko sa momentálne ešte aj sťahujeme, nemám čas vymýšľať recepty typu “kocka v šmyku”. Potrebujem vždy niečo rýchle, chutné a zdravé.

Moja prvá návšteva prebehla v piatok okolo štvrtej pol piatej. Síce som chladiaci box s výrobkami Slovenská farma našla hneď pár metrov od vstupu do obchodného domu, veľký výber tam nebol. Čo sa týkalo kuracieho mäsa, boli tam posledné dve balenia kuracích krídel, z ktorých sa moje deti asi veľmi nenajedia. Ale našťastie mali hovädzie na guľáš. Tak si hovorím, že to bude asi znamenie. Aby bolo v našom víkendovom guľáši viac mäsa,  vzala som aj jedno balenie bravčového. Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".

Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave. Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku. Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.

Pri mojej druhej návšteve BILLA som bola veľmi milo prekvapená. Výber kuracieho bol oveľa väčší ako naposledy. Kuracie štvrte, kuracie stehná, kuracie stehná bez kostí a kože, kuracie krídla. Tak isto samozrejme bolo aj bravčové a hovädzie. Asi je lepšie chodiť na nákup ráno. Teraz som bola cca o desiatej. Oslovili mi teda kuracie vykostené stehná, nakoľko je to mäsko šťavnatejšie ako prsia. Mäso malo už zabalené krásnu čerstvú farbu. Tak isto po rozbalení aj pekne voňalo. Nebol tam žiadny závan "staroby", alebo ako by som to napísala. Mäso bolo pekne vykostené. Žiadne zvyšky kostí. Výborne sa s ním pracovalo.

Tak teda som uvarila super jednoduchý recept. Čínu. Postup je nasledovný. Najprv si na panvici, alebo woku opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. K tomu si pridáme na rezance nakrájané mäso. Keď je mäsko "urobené" do biela,  pridáme mrazenú zeleninu (nejaký mix na čínu), trošku premiešame a povaríme, pridáme na kocky nakrájaný ananás, zmes na chinu ( tiež ju nájdete pri omáčkach, príchuť nechám na výber každému chutí niečo iné) a nakoniec pridávam zmes na čínu v prášku, ktorú si rozmiešam s vodou v sklíčku od omáčky, aby nič nevyšlo na zmar. Medzitým som si dala variť ryžu. Chcem podotknúť, že mäso bolo vážne šťavnaté a samo o sebe malo výbornú chuť aj bez dochucovania.

Ďalší môj nákup som sa stavila o trištvrte na štyri, ale výber bol na moje milé prekvapenie opäť veľký. Tentokrát ma oslovili čerstvé kuracie filé. Samozrejme, jedno balenie je pre nás málo. Ako obedo-večeru sme tentokrát mali karí kurča s celozrnými cestovinami. Milujem varenie na woku, preto som si naň naliala akurát olivový olej a keď bol horúci som si rovno doň “vysypala” kuracie filé. Keď začali byť sfarbené do biela, okorenila som ich troškou soli, papriky a čierneho korenia. K tomu “od oka” kečup a horčicu. Keď sa to celé rozmiešalo, prevrelo, pridala som karí korenie. Každý nech si pridá koľko mu chutí. K tomu som podávala celozrné cestoviny. Opäť všetkým veľmi chutilo 🙂

Posledný nákup som si “dopriala”. Bravčová panenka. Mňam. Mäsko veľmi lahodné, jemné, šťavnaté a chutné. Nie je nič lepšie na vychutnanie bravčovej panenky ako jemne nakorenený steak médium rare. V strede ružovučký a k tomu opekané zemiačky. Ja osobne ešte k tomu milujem taký svoj dressing. Ten je tiež ultra jednoduchý. Keďže mám rada pikantné veci, tak si iba zmiešam tatársku omáčku s chilli omáčkou. Prepáčte to foto. Nevydržala som na to pozerať bez ochutnania 🙂

Celé toto testovanie by som zhrnula asi takto.

V prvom rade ďakujem za takúto možnosť a životnú skúsenosť. Keby som mala vypísať všetky pozitíva a negatíva, začnem tým zlým. Jediné, čo som vnímala ako negatívum bol veľmi malý výber pri mojom prvom nákupe, ale to bola moja chyba, keďže som sa vybrala na nákup v piatok o piatej večer. Avšak viem, že sú aj ženy, matky, ktoré cez deň nikdy nemajú čas na nákup, a preto si to nechávaju na čas, keď už majú deti po škole a krúžkoch. Tak možno by BILLA mohla myslieť aj na to.

Teraz veci, ktoré som vnímala ako pozitíva. Ostatné dni, ktoré som realizovala nákup bol vždy výber veľký a rozmanitý. Každý deň som v potravinovom chladiacom boxe našla niečo nové, čo ma inšpirovalo na nákup mäsa, ktoré som ešte pred tým neskúsila. A to bola pre mňa výhoda, že som nemusela už večer, alebo skoro ráno rozmýšľať, čo budem variť. Proste som na to prišla vždy až vtedy, keď som zbadala v ponuke Slovenskej farmy niečo, čo som tam predtým nevidela. Mäso bolo vždy chutné a voňavé. Nikdy sa mi nestalo, že by bolo zapáchajúce alebo nedobrej kvality. Určite odporúčam mäso mamičkám aj nemamičkám, ktoré pozerajú v prvom rade na kvalitu a chuť. Určite tam bol citeľný rozdiel oproti “poľským” či napichaným mäsám z dovozu.

Nebudem preháňať, keď poviem, že som si zamilovala nakupovanie mäsa v BILLA. 🙂

#test_billa2 #koniktestuje #recepty 

Začni písať komentár...

Odošli