Suroviny :
50 g kakao
175 g múky /napr ja dávam špaldovú, ale zmeň si ako máte doma radi/
1 kypriaci prášok do pečiva
125 g zmäknutého masla, alebo Hery
125 g cukor / ja dávam hnedý/
350- 400 g červenej repy
3 vajíčka
100-200 g čokolády na varenie / Lidl má čokoládu na varenie, v ktorej je 52% kakaa, tú používam ja /
štipka soli
Poznámka- Cviklu i čokoládu si pridaj podľa toho, ako chceš mať koláč mokrý a sladký 🙂
Postup:
Rúru predhreješ na 200 stupňov.
V miske si zmiešaš kypriaci prášok, múku, soľ a nakoniec cukor a maslo/Heru.
Hmotu však necháš v polomiešanej konzistencii a pripravíš si v ďalšj miske cviklu.
Cviklu môžeš pomixovať s vajíčkami. Časť cvikly /nie vveľkú/ si môžeš odložiť bokom tak, že si z nej nakrájaš jemné pásiky, aby v koláči bolo chutiť chrumkavú cviklu 🙂
Následne môžeš cviklu i s vajíčkami pridať k hmote a všetko poriadne premiešať.
Do vymastenej a vymúčenej formy/ ja dávam krupicu, alebo polohrubú múku/ vleješ do formy a šmaríš do rúry.
Pečieš zhruba 40-50 min, podľa typu rúry, preventívne je potrebné skontrolovať pomocou špáradla, či je koláč i v strede upečený 🙂
Rovnako je potrebné rátať s tým, že čím viac cvikly dáš, tým je koláč mokrejší, tým pádom i špáradlo 🙂
Môžeš podávať s domácou šľahačkou 🙂
Dobrú chuť 🙂
Začni písať komentár...