Co s detickami robi stres... studia HARVARD UNIVERSITY
Vedeli ste, ze :"Európska spoločnosť pre pediatrickú gastroenterológiu, hepatológiu a výživu (ESPGHAN) vydala v roku 2008 odporúčania, ktoré zahŕňali okrem iného aj riešenie otázky, kedy zavádzať lepok do stravy dieťaťa. Nepochopenie týchto odporúčaní v súvislosti s dojčením viedlo k mnohým otázkam týkajúcim sa dĺžky výlučného dojčenia do 6 mesiacov. Je dôležité vedieť, že odporúčaním ESPGHAN-u sa nijako nemení odporúčanie o dĺžke výlučného dojčenia. Stále je v platnosti pravidlo, že výlučné dojčenie má trvať približne 6 mesiacov a tuhá strava (vrátane lepku) sa pri výlučne dojčených deťoch má zavádzať vo veku približne okolo 6. ukončeného mesiaca. Stále platí, že materské mlieko aj po roku života až do prirodzeného odstavenia je mimoriadne cenným doplnkom výživy dieťaťa a dojčenie zásadným spôsobom ovplyvňuje zdravotný stav dieťaťa a matky počas celej dĺžky dojčenia."
vazne sucha noc 🙂
prosim, podporte...PETICIA
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/napisal...
nech sa paci na zregenerovanie 🙂 http://www.dobrenoviny.sk/c/7997/vedci-vytvoril...
Vsetky zienky a uvedomeli muzi 🙂 V linku je krasny a poucny film o MENSTRUACII. Prajem prijemne sledovanie. http://www.novebohatstvi.cz/2012/11/cesta-divok...
prajem mamičkám pevné nervy a veľa mliečka, detičkám krásne sviatky v kruhu rodiny a Vám všetkým len to najlepšie, či máte veľa, alebo málo, hlavne, že ste spolu a to si vážte 🙂)
Tento príspevok pridal včera dr. Jack Newman na svoju FB stránku Toto napísal k fotografii: - Tu je príbeh zo Slovenska z roku 2011, keď pri povodniach zaplavilo jedno mesto. Toto mi poslala priateľka: "Jedna mamička s problémom s dojčením, ku ktorej som išla len pár hodín pred záplavami, teraz dojčí svoje dieťa a aj dieťa jej susedky, pretože dvojmesačné bábätko tejto susedky bolo kŕmené umelým mliekom a došli im zásoby a nemohli kúpiť ďalšie umelé mlieko, pretože dedina bola odrezaná od sveta. Nebola dostupná ani čistá voda. Matka mi zavolala a povedala mi, že je vďačná, pretože pred mojou návštevou bol pripravená prejsť na umelú výživu a čo by teraz robila, ak by tak urobila?" A teraz mi povedzte, čo je na tom DOJČENÍ tak zlé???????????????
Žienky a uvedomelí páni, pozrite si tento trailer, prosím 🙂 a urobte, čo uznáte za vhodné 🙂)) http://www.indiegogo.com/monthlies
ak sa náhodou niekto nudí, tak prosím pomôžte získať útulku tonu krmiva pre zvieratká...iba jedným kliknutím..
http://www.tetaberta.sk/naplntemisky/unia-vzajo...
Ak máte chvíľku času, tak čítajte...http://www.postoy.sk/node/3848
Mamičky!!Je tu rádio pre detičky!! 🙂) Úplne zadarmo a je aj aplikácia do mobilu!!!!!
http://www.cz.radio4baby.com/
Od počatia až do troch rokov a aj pre tehotné mamičky 🙂))
Dostala sa ku mne táto správa,možno budeš mať záujem 🙂 Východné Slovensko
Film Sloboda pôrodu🙂
Tak odporúčajte a posúvajte ďalej:
27.10.2012 o 17.00 na Seminári Prirodzený pôrod so Zuzanou Štromerovou v Cirkevnej ZŠ v Smižanoch v SNV
http://www.cestazeny.sk/images/projekt2012/leta...
14.11.2012 o 17.00 v Prešove v MC Smajlik
http://www.facebook.com/events/122202927932733/
28.11.2012 o 18.30 v Čajovni Amana v Košiciach
http://www.facebook.com/events/124595044358499/
Jablkové crumble - Apple crumble
Ak máte veeeľa jabĺk a neviete čo s nimi 🙂 Je to genialne!!! 🙂
Jablkové crumble - Apple crumble
asi 1/2 kg nakyslejších jabĺk /aj popadané, akékoľvek 🙂
125ml suchého bieleho/červeného vína, /alebo akéhokoľvek, čo ostane po romantickej večeri :P
1 balíček van. cukor,
100g múka, 100g mletých mandlí/alebo orechov/, 100g cukru 150g studeného masla
+maslo do formy na pečenie
1. Rúru predhreješ na 175-180 stupňov, Okrúhlu formu na pečenie si vymastíš, môžeš vysypať strúhankou. Jablká si očistíš, nemusíš dávaťať dole šupku, odstrániš jadro a dužinu nakrájaš na tenké plátky. Nakoniec ich zmiešaš s vínom a van. cukrom, vložíš do rúry a pečieš v rúre /uprostred/ asi 10 min. AK chceš, dávala som aj na spodok časť mrveničky, aj tak je to super 🙂
2. Múku, mandle a cukor nasypeš do misky. Maslo nakrájaš na kúsky a pridáš ho do misky. Všetko prehnetieš na sypkú zmes /mrveničku/. .
3, Formu vyberieš z rúry a sypkú zmes rozdelíš na jablká. Koláč pečieš asi 20 min dozlata. Nakoniec ho vyberieš a necháš vychladnúť.
4. Môžeš podávať teplé s vanilkovou zmrzlinou /mňam!!!/ alebo studené.. Dobrú chuť 🙂 dajte vedieť, ako ste dopadli 🙂
Cviklovo-čokolácový koláč 🙂
Suroviny :
50 g kakao
175 g múky /napr ja dávam špaldovú, ale zmeň si ako máte doma radi/
1 kypriaci prášok do pečiva
125 g zmäknutého masla, alebo Hery
125 g cukor / ja dávam hnedý/
350- 400 g červenej repy
3 vajíčka
100-200 g čokolády na varenie / Lidl má čokoládu na varenie, v ktorej je 52% kakaa, tú používam ja /
štipka soli
Poznámka- Cviklu i čokoládu si pridaj podľa toho, ako chceš mať koláč mokrý a sladký 🙂
Postup:
Rúru predhreješ na 200 stupňov.
V miske si zmiešaš kypriaci prášok, múku, soľ a nakoniec cukor a maslo/Heru.
Hmotu však necháš v polomiešanej konzistencii a pripravíš si v ďalšj miske cviklu.
Cviklu môžeš pomixovať s vajíčkami. Časť cvikly /nie vveľkú/ si môžeš odložiť bokom tak, že si z nej nakrájaš jemné pásiky, aby v koláči bolo chutiť chrumkavú cviklu 🙂
Následne môžeš cviklu i s vajíčkami pridať k hmote a všetko poriadne premiešať.
Do vymastenej a vymúčenej formy/ ja dávam krupicu, alebo polohrubú múku/ vleješ do formy a šmaríš do rúry.
Pečieš zhruba 40-50 min, podľa typu rúry, preventívne je potrebné skontrolovať pomocou špáradla, či je koláč i v strede upečený 🙂
Rovnako je potrebné rátať s tým, že čím viac cvikly dáš, tým je koláč mokrejší, tým pádom i špáradlo 🙂
Môžeš podávať s domácou šľahačkou 🙂
Dobrú chuť 🙂
Krásny článok 🙂 http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pribehy-...