kvetinka_andrejka
24. aug 2019
684 

O tom ako vystrašiť návštevu

Vonku asi 30 stupňov a my na 11. poschodí pod strechou. 

Hotový sklenník vo vlastnom dome. 

To sú tie dni, keď utekáte z vlastného bytu napr. do nákupaku, aby ste si schladili prehriatú hlavu.

Mali sme návštevu už niekoľko dní a bol to dosť zaberák v tom teple. Viete, nebudete chodiť pred návštevou v gatiach, ale keby ste boli sami tak veselo na Adama a Evu si ideme 24h. 

Dovarila som obed a bolo ešte teplejšie, hoci som sa snažila čo najrýchlejšie všetko vypnúť. Všetci sme sa najedli a šli oddychovať. 

Po nejakej chvíli Najmilší vstal a dokotúľal sa k dverám od kúpeľne. Otváral ich a zatváral, otváral a zatváral a pritom sa tak trošku nepríčetne pozeral do zeme. 

Návšteva sa na mňa pozerá so strachom v očiach, ale mne to nedošlo. 

Náhle som postrehla divné ticho a ťažké prehĺtanie sliny. Pozrela som sa na Najmilšieho a potom na návštevu a zrodil sa mi v hlave dosť dobrý žartík.

V tom návšteva nevydržala a špetom sa pýta: „Mojááá, to čo robí tvoj Najmilší?“
Vravím: „Vieš on má občas také stavy, keď je prepracovaný, alebo sa prehreje, tak si ide trošku „potrepať“ s dverami od kúpeľne a potom mu je oveľa lepšie.“ 

Tvárila sa, že pochopila a ja som asi prvýkrát v živote vydržala nevybuchnúť od smiechu :D

Potom som celý deň sledovala s akým rešpektom sa k nemu ozýva a oni zas nechápali môj smiech z ničoho nič. No viem si predstaviť tie pocity „bože, kde som to len prišla k dvom cvokom.“

Večer, keď sme už s Najmilším boli sami a návšteva si v druhej izbe vydýchla, že je ako tak v bezpečí, Najmilší sa ma potichučky opýtal: „Čo sa stalo? Ste sa pohádali, že je nejaká divná a až veľmi milá?"
Celé som to vyklopila a ten nevedel či sa smiať, uraziť alebo rovno ju isť zobudiť a vysvetliť jej, že sa iba snažil vyvetrať náš byt po varení. Skutočne projektant tohto bytu veľmi nemyslel na vetranie a máme pár „mŕtvych“ bodov v byte, kde nepomáha nič, len takéto veci „trepanie dverami, krútenie čímkoľvek,“ proste čokoľvek, čo vyženie ten vzduch a posunie tam nový svieži. 

Bolo celkom zábavné sledovať návštevu, ako si vydýchla od úľavy, keď zistili, že to bola iba snaha o vetranie a proste sa pri tom zamyslel a tým mi nahral do kariet :D 

Ospravedlňujem ak článok nie je celkom gramaticky a štylisticky správne napísaný a bolia Vás z toho oči :D chcela by som byť v tomto smere ideálna, ale je tu jeden problém - som lenivá na učenie. Tak ak bude niečo čo Vám vypálilo oči, tak to prosím napíšte do komentára, nech sa poučím ja a možno aj čitatelia 🙂

Zdroj FB: Mama Outsiderka- sarkastické pieskovisko

https://www.facebook.com/MamaOutsiderka/posts/1...

73

Začni písať komentár...

Odošli