7 / 83
    Obrátený hruškový koláč

    prosím receptík 🙂

    27. okt 2014
    Komentár bol odstránený
    kuki23
    autor

    @miimii Na formu s priemerom 2O:
    3zrelé hrušky
    150 g kryšt. cukru
    150g ribezlí/černíc alebo brusníc
    1lyžica citronovej štavy
    150g hery
    2lyžice citr. kôry
    štipka soli
    2vajcia
    180g polohr.múky
    1lyžica kypriaceho
    2lyžice mlieka
    Postup:
    Rúru predhrejeme na 180. Hrušky ošúpeme, rozpolíme. V psnvici necháme skaramelizovat 50g cukru s citronovou štavou. Do formy dáme papier na pečenie, Vlejeme tam karamel a poukladáme hrušky a brusnice.
    Cesto: V miske vymiešame maslo so zvyšným cukrom, kôrou a soľou. Pridáme vajcia, múku s kypriacim a pridávame mlieko kým cesto nezteká z varešky. Cesto nalejeme na ovocie a pečieme 50-60 min. Ak začne moc tmavnúť zakryť alobalom sa znižit teplotu na 150. Po upečení necháme vychladnut a vyklopíme.

    2. nov 2014

    Vyskúšam, vyzerá zaujímavo..🙂🙂

    13. feb 2017