1 / 1

    Aha tu sa môžem isto opitat 😁 náhodou keď už dobu lala kapusta šup s nou do pivnice však??? A môžem ju otvoriť a z kontrolovať?? Neztmavne nebo dačo také?

    24. okt 2019

    Mnaaam, v novembri idem aj ja na to. Ja uz inu ako moju kapustu nezjem 😃

    24. okt 2019

    @matamato zakym kysla, sme ju mavali v kuchyni pod stolom, a sa mi mari, ze bud zakryta len tak napoly, alebo dokonca otvorena. Lebo ono jak to kvasilo, aj stava sa z toho dvyhala a vytekala. A tusim sme ten sud mali v lavori? alebo obmotany handrami? fuu, uz si nepamatam poriadne, to bolo desne daaaaavno...

    24. okt 2019

    @matamato Prave naopak, kapustu treba kontrolovat, dolievat vodu.
    Kym kapusta kvasi, ma byt v teple a sud v lavori, lebo stava moze vytekat. Ked je vykvasena, treba ju dat na chladne miesto a uz nemusi byt v lavori. Ja ju mam cca tyzden v obyvacke, kde sa kuri a potom poumivam sud a sup s nim do zachodu, ten je najchladnejsi. Pivnicu nemam. Tam mam kapustu este aj v maji, ak sa nezje skor.

    24. okt 2019
    Autor komentár zmazal

    @matamato nalozi sa, na vrch sa naukladaju celé listy, zatazi sa tak aby bola cela ponorena v tej slaneej vode ktoru pustila pri tlaceni. Nechá sa v teple pokial kvasi...nikede par dni inde 2 tyzdne-podla toho ako je teplo. Je dobre mat sud v inej nadobe aby nebol neporiadok z pretecenej vody. Ked je vsak stale niekto ochotny kontrolovat nie je to podmienka (ja ho tam davam). Ked sa robi na vrchu pena tak ju pozberam a pravidelne zcistim. Ked sa kvasny proces spomali, zcistim vrch, tak aby som ju nezmutila, dam prec zataz, pozberam tie cele listy zhora. Ak treba ale vacsinou to nie je nutne dolejem prevarenu ale studenu vodu. Sud sa prenesie do chladu, zatvori sa a do zliabku sa naleje voda ktora sa musi stale doplnat. (stretla som sa aj s tym ze sa tam leje olej, pretoze ten sa neodparuje a nie je potreba ho doplnat). Kapusta sa uz skladuje uzavreta.
    Ked kapustu naberam vzdy z nej vytlacim maximum stavy a postlacam ju, aby bola co najviac ponorena.
    Minolorocnu kapustu som zo suda vyberala pred tyzdnom a zvysok mam uskladneny v 4L flaske v komore. Inak kapustu skladujem v kotolni (plynove kurenie cize tam je chladno)

    24. okt 2019

    To fakt nohami?.....asi som moc fajnova....

    24. okt 2019

    @anetkaadamko kupujes kapustu v obchode? Tam sa stupe gumakami 😉

    25. okt 2019
    Autor komentár zmazal

    aj gumáky sú lepšie......ale nekupujem...aj doma si robím rukavicami.......ale však v pohode 🙂

    25. okt 2019

    @anetkaadamko ja rukami ale teda bez rukavic.

    25. okt 2019

    Nám už prebublala mali sme tiež v hlbokom plechu 👍 aj do vnútra teda doliat vody pre varenej?? Aby bola ponorená? Pôjdem doliat teda 👍

    25. okt 2019

    @matamato no ja neplnim sud po vrch ale vodu nechavam po vrch. Cize nemusim dolievat vacsinou vobec.

    25. okt 2019

    @matamato ale urcite uuuuuplne studenu, lebo inak znicis proces kvasenia a mozes to cele vyhodit.

    25. okt 2019

    @matamato a ona ti vyplava-dvihne sa-tak necakaj ze bude v zavretom sude bez zataze ponorena a na vrchu vrstva stavy...len nech nie je sucha.

    25. okt 2019

    @jonki 🤦‍♀️už som Maďar 😂😂😂 Ja ju mam zaťaženiu, takže len vo vnútri stačí trocha zalejt nech nieje suchá hej.

    25. okt 2019
    25. okt 2019

    @matamato A trochu postlacat aby sa ta vida hore pomiesals so stavou dole

    25. okt 2019

    @anetkaadamko tiez mi to pride nechutne 🙊 robime to pestou

    25. okt 2019

    Aj ja vcera nohami v 70 litrovom sude.Mala som ponozky a na to igelity.Moj svokor chcel abi som bola bosa a to som ja pekne odmietla lebo tu kapustu bi som ja nedala do ust urcite.

    25. okt 2019