konik_testuje
16. aug 2021
87 

V jednoduchosti je krása. Redakčná recenzia WaterWipes, najčistejších obrúskov na svete

Vraví sa, že zvyk je železná košeľa. Ak som si odniesla niečo z obdobia, keď bola moja prvorodená dcéra ešte bábätko, tak je to zvyk používať vlhčené obrúsky. A to doslova na všetko. My ženy sme v skutku multifunkčné a preto väčšina z nás ocení aj rovnako multifunkčných pomocníkov. Ku ktorým vlhčené obrúsky, bez pochopy, patria.   

V redakcii milujeme príbehy, a tak vám rozpovieme ten, ktorý stojí za vznikom „vlhčených“ WaterWipes Bio39. Otecko, Edward McCloskey, hľadal pre svoju dcérku, s veľmi ťažkou formou plienkovej dermatitídy, vhodné vlhčené obrúsky, ktoré by neobsahovali chemikálie alebo iné prísady. Nenašiel žiadne, ktoré by neboli príliš agresívne na jej citlivú pokožku, a tak ich sa rozhodol vyrobiť. O mnoho rokov neskôr, po množstve driny, klinických testoch, vedeckom výskume sa zrodili utierky WaterWipes Bio. Čisté, jemné a bezpečné aj pre tú pre najjemnejšiu, najcitlivejšiu pokožku.

Vlhčené obrúsky WaterWipes Bio, ktorým sa v tejto redakčnej recenzii venujeme, nie sú na prvý pohľad ničím extra zaujímavé. Jednoduchý, čistý dizajn obalu dokonale vystihuje aj ich jednoduché zloženie. No práve v tej jednoduchosti je krása. WaterWipes sú najčistejšie vlhčené obrúsky na svete. Obsahujú iba dve prírodné ingrediencie - 99,9% sterilnej vody a kvapku ovocného extraktu z grapefruitových jadierok. V porovnaní s ostatnými vlhčenými vreckovkami im hrá ku cti fakt, že neobsahujú žiadne chemické konzervanty. Stačí sa pozrieť na počet prísad uvedeným na obale. Oproti iným vlhčeným obrúskom, ktoré obsahujú minimálne 4-5 ingrediencií, obsahujú WaterWipes Bio len 2.

Taktiež neobsahujú mydlo, parfémy či alkohol. Pri používaní nepenia, nezapáchajú, no ani nevoňajú. A to je práve to, čo ma na nich najviac zaujalo. Priznám sa, že aj doma, nielen v „teréne“, som pri prebaľovaní vždy používala vlhčené vreckovky. Kým išiel zadoček pod tečúcu vodu, nahrubo som ho vždy utrela obrúskom. Ten som však vždy pre použitím „preprala“.

Každý máme svoje zlozvyky :D Tento bol ten môj. No praktickosť vlhčených obrúskov narážala na moju averziu voči zbytočnej chémii, ktorá detskú pokožku zbytočne zaťažovala. „Vlhčené“ WaterWipes Bio sú vďaka svojmu zloženiu vhodné pre citlivú pokožku novorodencov, ekzematickú pokožku, i pre tú najjemnejšiu pokožku predčasne narodených detí. Vďaka odborníkom a klinickým štúdiám*, ktoré to potvrdzujú, sú preferované mnohými novorodeneckými jednotkami intenzívnej starostlivosti.

Obrúsky sú skutočne dostatočne mokré. Naozaj sú schopné plnohodnotne nahradiť vodu na výlete či stanovačke. 

Môžete nimi bez obáv umyť nielen detský zadoček, ale aj detské rúčky či ústočká zalepené od nanuku... Sú kvalitné, hrubé, pevné, netrhajú sa a tak ich stačí použiť menej. Otváranie je praktické a dostatočne pevné, bez problémov to zvládne aj váš drobec, s ešte nie tak vycibrenou jemnou motorikou. Vreckovky nevyschnú a zostanú vlhké až do posledného kúsku. Pred otvorením je dobré obrúsky skladovať „dole hlavou“, aby pri otvorení boli aj najhornejšie obrúsky rovnako mokré ako tie spodné.

V súčasnosti je pádnym kritériom pri výbere produktov aj ich šetrnosť k planéte. Preto sme si na WaterWipes Bio posvietili aj z tohto hľadiska. Milým prekvapením je, že sú vyrobené zo 100 % viskózy na rastlinnej báze. Neobsahujú žiadne plasty. Sú biologicky odbúrateľné a pri správnych podmienkach sa rozpadnú na svoje základné zložky a splynú tak s pôdou. Nové WaterWipes Bio znížili podiel použitého plastu v obale o 7%.

Počas testovania sa nevyskytli u žiadneho dieťatka kožné reakcie. WaterWipes Bio sú vhodné pre každé dieťa a skutočne ich za našu redakciu môžeme s čistým svedomím odporučiť. No len rodič, ktorý má doma dieťatko s problematickou pokožkou, so sklonom k plienkovej dermatitíde, s ekzematickou pokožkou, či predčasne narodené dieťatko dokáže oceniť fakt, že je možné dostať produkt, na ktorý sa môžu spolahnúť. Jediným mínusom je pri tomto produkte cena.  Ak sa rozhodnete pre WaterWipes Bio, odpoučame vybať si viackusové balenia, pri ktorých môžete na jednom balení ušetriť až pätinu ceny. 

#test_waterwipes_bio #recenzia 


*Price AD, Lythgoe J, Ackers-Johnson J, Cook PA, Clarke-Cornwell A, MacVane Phipps F. The BaSICS (Baby Skin Integrity Comparison Survey) Study: a prospective experimental study using maternal observation to report the effect of baby wipes on the incidence of irritant diaper dermatitis from birth to eight weeks of age. Pediatrics & Neonatology 2020. doi:10.1016/j.perneo.2020.10.003.

Začni písať komentár...

Odošli