Ahojte baby,
v “hone” za dokonalou jesennou atmosférou som si pre Vás pripravila ďalší recept. Tekvicový chlebík je ideálna sladká bodka po náročnom dni. Vyskúšate?
Recept
CESTO
60g maslo /roztopené/
75g hladká múka
100g ovsená múka
1ks vajce
140g tekvicové pyré - ja som mala z @dm_slovensko
20g sušené hrozienka
70g trstinový cukor
70ml mlieko
MRVENIČKA
20g lieskové oriešky
20g maslo
30g hrubá múka
20g trstinový cukor
škorica
Tip: hrozienka na noc namočte do vody, príp. do rumu. Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Ak je cesto príliš husté pridajte vodu. Cesto prelejeme do formy na banánový chlebík vystlaný papierom na pečenie. Mrveničku si pripravíme zmiešaním zmäknutého masla, múky, cukru a štipky škorice. Následne mrveničkou posypeme pripravené cesto, na vrch pridáme lieskové oriešky. Pečieme 50-60 min pri 180°C. Ja najčastejšie chlebík podávam v kombinácii s arašidovým maslom, banánom a preliaty javorovým sirupom.
Dobrú chuť!
Začni písať komentár...