Naposledy, keď som hľadala recept na žemľovku, natrafila som aj na tieto francúzske tousty v trochu inej verzii. Keďže milujem slivky, recept ma hneď zaujal. Trochu som si ho upravila po svojom, aby mal vyšší obsah bielkovín.
Budete potrebovať:
- Toastový chlieb (8ks)
- 200ml mlieko + 200ml voda
- Zlatý klas (1 bal)
- sladidlo
- slivky 200g
- vajce 1ks
- protein (vanilka) 20g
- mandle 20g
Ako prvé si uvaríme puding podľa návodu, tak aby bol hustý. Ja som puding varila v mlieku s vodou kvôli nižšiemu obsahu kalórií, cukor som nahradila umelým sladidlom. Druhým krokom je, že si rozbijeme vajíčko, zmiešame ho s mliekom a proteínom. V tejto zmesi namočíme toastový chlieb. Na plech uložíme prvú vrstvu toastu /4ks/ namočeného v zmesi, následne zalejeme pudingom do ktorého poukladáme slivky. Druhú polovicu namočeného toastu položíme na vrch. Tousty posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre približne 20 min. pri 180°C. Upečené francúzske tousty necháme chvíľku vychladnúť. Na záver odporúčam poliať javorovým sirupom.
Začni písať komentár...