Kokosová roláda
Ingrediencie:
cesto:
10 dkg cukor múčka
18 dkg kokos
10 dkg maslo
cesto 1:
4 lyžice rum
25 dkg piškóty
10 dkg cukor múčka
3 dkg kakao
1 ks vajcia
poleva:
10 dkg horká čokoláda
10 dkg tuk 100%
Postup prípravy receptu:
Najskôr si pripravíme tmavé cesto. Pomelieme piškóty, ktoré nasypeme na dosku, pridáme cukor, vajcia, kakao, rum a vypracujeme cesto. Na druhej cesto zmiešame maslo, cukor a kokos a vypracujeme svetlé cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti (z uvedenej dávky surovín nám vzniknú štyri kokosové rolády) . Cez potravinovú fóliu vyvaľkáme najskôr tmavé cesto, potom vyvaľkáme svetlé cesto, ktoré položíme na to tmavé a ešte zľahka rozvaľkáme, aby sa cesta spojila. Nakoniec cesto zabalíme do rolády. Hotové rolády potrieme čokoládovou polevou. Príprava čokoládovej polevy je jednoduchá, rozpustíme horkú čokoládu spolu s tukom a vymiešame hladkú polevu.