@dena883 cesto 500g polohr. Muky, 3dcl tepleho mlieka, 2cl soli, 2cl cukru, 25g drozdia, 2PL olivoveho oleja. Spracujeme cesto, nechame podkysnut (nerobim rozkvas vobec), vytvarujeme buchty, davam parit do parneho hrnca cca 25min, pred aj po potieram olejom 😉 po napareni popicham spajlou
Ďakujem skúsim
Ja knedlu spravim ok ale buchty mi vždy splasnu neviem cim to môže byť skúsim tieto bez kvasku teda a kolko tak cca bez kvasku cesto kysne?
A aby som nezabudla, po vytvarovani a naplneni buchticiek nechat este pol hodku kysnut treba 😉
A paris ich postupne ci vsetky naraz?
Ja postupne po 5
Jaj teraz pozerám že máš parný hrniec no ten nemam a ked si ho nemala parila si ako ?
mne len nejde do hlavy preco m knedlu v pohode a buchty su jedna katastrofa....
Ďakujem za rady snad sa uz konečne podaria
Inak keď robím knedlu a zostane cesto vzdy 2-3 spravím tie sú ok ale akonáhle väčšie množstvo hneď je to jedna veľká katastrofa 😁
Včera som skúšala no nieje to úplne top ale postupne snad vychytam muchy. Nemala som hustý lekvar tak mali esteticke chyby ale chutovo super ako pampusiky
Nabudúce budem parit asi menej stačilo by asi aj 15min
Môžem poprosiť o recept dakujem