Varenie s Podravkou
Ahojte,
veľmi sa teším, že som sa mohla znova zapojiť do testovania v kombinácii, kde môžem variť. Varenie je totiž moja veľká záľuba a doma mám super stravníkov, ktorí našťastie ľúbia papať 😊
Zaujala má táto rada korenín od Podravky Natur, v každom druhu je morská soľ a rôzne bylinky či ochucovadlá, bez pridaného glutamanu a rôznych ďalších prísad.
Ako prvé sme vyskúšali korenie na mozzarellu a rajčiny. Naša obľúbená večera, v kombinácii s týmto korením aj veľmi chutná. Ja som nikdy nesolila, iba som pridala korenie. Aj som sa bála, či to nebude priveľmi slané, ale vôbec nie. Slanosť bola tak akurát a isto do budúcna budeme naďalej používať.
A keďže my sme hlavne polievkoví, deti na obed zjedia riadnu porciu akejkoľvek polievky, ale musí byť ozaj hustá. Prišla na rad riadne sýta krémová cesnačka. S korením od Podravky bola jemná. Vegeta veľmi ozvláštnila chuť, ale v dobrom. Deťom veľmi chutila a aj napriek tomu, že chvíľku pred naložením na tanier dojedli iné jedlo, tak zhltli aj toto 😊 K polievke krutóny z domáceho kváskoveho chleba okorenené korením na zemiaky a mňamka aj večer ku telke, napr. namiesto chipsov 😊
Naša tiež veľmi obľúbená večera, rybka na pare s parenou zeleninou. Korenie na zeleninu a na ryby, nič som nemusela pridávať. Vždy som musela minimálne rybu dochucovať okrem korenia na ryby. Tu som nemusela nič a chuť bola výborná 😊
A slovenská klasika, segedín, bol výborný. Dokonca manžel povedal, že lepší som ešte nespravila, aj keď aj doteraz mu veľmi chutil 😊
U nás najčastejšie varená a najobľúbenejšia polievka, a to mäsová. Či hovädzia, bravčová, kuracia, slepačia, skrátka akákoľvek, ide u nás najviac. Vegeta od Podravky ju nielen ešte krajšie zafarbila, aj chuťovo bola lepšia. Soliť ju už nebolo veľmi treba.
Pečené zemiaky boli výborne ochutené, nič iné som nepridávala, len pár kvapiek olivového oleja. Ako príloha, alebo len tak, mňam ❤️
Mali sme aj tekvicovo-cuketový deň. Polievka tekvicová so zemiakmi a krupicovými haluškami (keďže deti musia mať husté, inak im nestačí, aj keď je to samo o sebe sýte jedlo). Druhé jedlo cuketový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Dochutené bujónmi a vegetou, deti sa zalizovali.
A troška aj cestoviny zapečené v syrovej omáčke s karfiolom a údeným mäsom. Milujeme toto jedlo. Pridala som korenie na zeleninu, okrem toho som nemusela vôbec nič pridávať. Iba bazalku, keďže pri syre sa to žiada. Cestoviny boli super 😊
Dokonca kurča zmizlo bleskurýchle a ryža ostala. Tak som dorobila mäsko so zeleninou a spravila rizoto z ostatkovej ryži (to už som nestihla odfotiť). Tam som použila korenie na mäso classic a rizoto bolo super ochutené.
A čo ma najviac teší, mohla som vegetu využiť aj pri zaváraní kečupu. Tohtoročný október bol ešte veľmi štedrý na úrodu a podarilo sa mi zavariť ešte 10l kečupu. Recept káže aj vegetu, ktorú som tam nikdy nedala, no kečup si každý chválil. Teraz som sa rozhodla to skúsiť, keď je zložením táto vegeta super, a kečup je ešte lepší. Už ho budem robiť iba s ňou ❤️
V globále výrobky od Podravky Natur hodnotím veľmi pozitívne, hlavne zložením. Nemala som žiadne námietky a isto v domácnosti bude patriť medzi najvyhľadávanejšie pomôcky pri varení a ochucovaní 😊
Kuchynskí pomocníci
Ahojte, som obyčajná mamina dvoch krásnych detičiek, ktorej to všetko občas (ako každej) troška lezie na mozog, ale v úlohe žienky domácej a maminy som sa doslova našla 😊 Varenie je môj najväčší relax (keď mám pri ňom pokoj) a pečenie ešte väčší...
Takže, keď som videla možnosť testovať vecičky od Magnet3pagen, neváhala som a bola som veľmi rada, že mi to vyšlo. 😊
Už ako prišla krabica, deti sa tešili viac ako ja, lebo milujú, keď niečo prinesie kuriér, či pani poštárka, ale rozbaľovanie je zážitok vždy 😂
Prvotné zoznámenie sa a už mladý pánko skúšal "nerozbitnosť" 😊 Najviac sme využili plech na pečenie, či na slaný, či sladký spôsob. Hneď ako prvé sme otestovali lievance... Cesto klasické ako keby sa pražili na panvici, len sa to hodilo do trúby. Krásne sa vyklopili, nemusela som dávať pozor, aby neprihoreli, žiadna práca s otáčaním a podobnými piplačkami, k tomu džem, ovocie a čokoláda a mňamka bola rýchlo na svete.
Zároveň sme využili aj vykrajovatka na oživenie, a z banánu boli krásne srdiečka 😊
Na druhýkrát sa forma využila na obyčajnú bublaninu. Keby človek mal pár foriem, vedel by ich upiecť naraz, pri jednej by to bol fakt časový nápor, ale mne bohate stačilo upiecť na jedenkrát a ostatok klasický vo veľkom plechu a odteraz to budem vždy tak robiť, lebo deti mi bublaninu vždy ofrflali a teraz sa za tým šli zadrhnúť 😂 Neviem, či by šlo upečené vybrať, keby plech nevysypem múkou, ale neriskovala som a takto nebol problém vôbec. 😊
Do tretice som už spravila klasické plnené pizzové taštičky. A boli bombové, úplne lepšie ako klasická pizza, takže odteraz zasa len takto. Je to úplne to isté ako keď robím klasickú pizzu, len nič nepadá, dobre sa to drží, využili sme ich aj na cestu, ako jedlo so sebou. Nahádzali do sáčku a bez zašpinenia sa čohokoľvek sa mohli pri hlade do nich pustiť 😊
Dcérka je veľká pomocníčka, takže sme troška dozdobili vrch vykrajovaným cestom 😊
A v poslednom testovaní plechu som skúsila obyčajne kysnuté cesto, s ktorým robím buchty a tiež odteraz inak robiť nebudem, síce buchty sú buchty, ale takto sa nám to páčilo viac, nie je to až také koláčové s tenkým cestom a plllno plno plnky 😊 Ako sme vždy do seba buchty cpali nasilu, lebo už sme nevládali, tak teraz aj málo bolo 😅 Žiadne vymazávanie plechu, krásne sa po upečení všetko ľahko vyklopilo.
Keď zhrniem tento plech, veľmi sa mi páči, že sa skutočne dá využiť rôznymi spôsobmi, či už plnené, či neplnené, sladké, či slané jedlá, taštičky sa pekne zatvoria priloženým radielkom a nič nevyteká. Ale jedna vec sa mi ozaj na ňom nepáčila a to tá, že kraje toho plechu boli dosť ostré. Sama som musela dávať pozor, aby som sa neporezala a pri deťoch ešte viac.
Ako druhú a zároveň aj tretiu vecičku sme skúšali tvoritka má zeleninu a špirálku na zeleninu. Viac menej som ich skúšala pri obyčajných príležitostiach, večera, na desiatu, viem si predstaviť pri zdobení mís na nejaké oslavy, ale za tie dva týždne takáto príležitosť nebola, tak aspoň takto...
Čo sa týka tvorítka, tak sa môže využiť na všelijaké veci, využili sme aj pri pečení na cesto, zdobenie ovocím, ako som aj vyššie spomínala, alebo na syr, rôznu tvrdšiu zeleninu. Trošičku sa mi zdali maličké tie tvary, uvítala vy som väčšie a zároveň bolo nepraktické to, že sa muselo vykrajovať len z kraja, lebo tam potom zavádzali tie ostatné tvary. A trošku má sklamalo, keďže tie tvary boli veľmi maličké, tak ten trojlístok sa nedal vôbec použiť, nešlo mi to vôbec odtiaľ vybrať...z druhej strany krájač na rajčiny, či inú zeleninu. Super na zdobenie, ale neviem, či som robila niečo zlé, rajčiny som s tým neprekrojila, maximálne rozpučila. Skôr to je na tvrdšiu zeleninu, reďkovky a podobne, to už šlo super a pekne to vyzeralo 😊
Čo sa týka špirálky na zeleninu, trošku treba prax a dajú sa vytvoriť pekne ružičky, zo začiatku mi to vôbec nešlo, vyzeralo to všelijako, ale keď sa s tým človek pohrá, ozdobovanie pôjde jedna radosť. Ja som to použila aj len pri obyčajnom strúhaní mrkvy do chleba pre manžela na desiatu do práce 😊
Tak, v konečnom výsledku môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s plechom na pečenie, na spomínané ostré kraje, keď prižmúrim jedno oko pri jeho využiteľnosti hneď zabúdam.
Špirálka super vecička na zdobenie mís a už teraz sa teším, keď sa bude chystať nejaké rodinné stretnutie, že niečo s ním vykúzlim.
A tvorítko ma troška sklamalo, čakala som od neho viac, respektíve ako bolo spomínané, keby boli väčšie tie tvary, bolo by to výrazne lepšie a škoda, že krájač sa dá využiť len na tvrdšiu zeleninu, na rajčiny vôbec. (Alebo som len holt nešikovná.) 😂