9 / 44
    Tvarohodé buchtičky a buchtičky so slivkovým lekvárom

    Suroviny
    540 g múka hladká
    300 ml vlažné mlieko
    100 ml olej
    50 g cukor kryštál
    1 ks vajce
    20 g droždie
    štipka soľ
    1 čajová lyžička citrónová šťava
    1/2 ks cukor vanilkový
    z 1/2 ks citronová kôra
    2 PL rum
    PLNKA:
    250 g tvaroh hrudkovitý
    1 ks žĺtok
    z 1/2 ks citronová kôra
    1 PL puding vanilkový v prášku
    1 PL cukor
    2-3 PL hrozienka
    alebo lekvár

    Postup:
    Do vlažného mlieka si pridáme cukor a droždie ( takto si pripravíme kvások ) Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme vajce, olej, nastrúhanú citrónovú kôru, 2PL rumu, 1/2 balíčka vanilkového cukru
    Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť.
    Pripravíme si tvarohovú plnku : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka, cukor a troška pudingového prášku ( bude dobre držať a chutiť a voňať troška vanilkovo).
    Nakysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a nakrájame na menšie kúsky, ktoré budeme plniť lekvárom , alebo tvarohovou plnkou.
    Ukladáme ich na vymastený plech. Natrieme olejom z každej strany, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme nakysnúť. Pečieme ich do zlatohneda približne 30 minút pri 170 °C až kým sa neoddeľujú od bokov nádoby, v ktorej sa piekli 🙂

    30. okt 2013