mohla by som poprosit o recept? robievam, ale az tak velmi mi nechutia, mozno mas lepsi recept, ked tvoje kolace vyzeraju vsetky take nadherne a lakave :D
na muffiny:
220g hladkej muky, 30g kakaa, 2 ČL kypriaceho prasku, pol ČL sody bikarbony, 100g posekanej horkej cokolady, 100g posekanej bielej cokolady, 80 ml oleja, 300ml acidofilneho mlieka, 1 vajce, 70g krystaloveho cukru
na ozdobenie:
2ks smotany na slahanie, 2ks vanilinoveho cukru a 2ks stuzovac slahacky v prasku (odporucam pouzit, aby slahacka nesplaskla).
100g mliecnej cokolady a 100g bielej cokolady.
postup:
Najprv si pripravime motylikov na ozdobenie: v parnom kupeli roztopime obe cokolady (dame si pozor aby boli naozaj dokonale roztopene - ziadne hrudky) a naplnime zdobiace vrecko (pripadne obycajny sacok s odstrihnutym rozkom), dierka musi byt miniatuurna, sotva viditelna aby sa nam podarilo urobit tenke ciary. Na plech polozime papier na pecenie a na ten si nakreslime kontury motylikov. plech dame na par minut do mrazaku aby cokolada stvrdla, potom vyplnime vnutro motylikov a zase dame plech do mrazaku.
Teraz si pripravime muffiny. Sypke suroviny zmiesame zvlast, tekute tiez zvlast a potom ich zmiesame spolu a plnime do kosickov. Je to na 12 - 15ks. Pecieme vo vyhriatej rure na 200stupnov cca 25 - 30 minut.
Kym sa pecu, vyslahame si slahacku s vanilkovym cukrom a stuzovacom, musi byt poriadne tuha. Naplnime nou zdobiace vrecko a vytvarame ozdoby na muffinkom.
dakujem
dobre, velka vdaka 🙂
mnami a mne?