@vejavi jasne ze mi to nevadi 🙂
prisady:
200 g jahod
120 g mäkkého masla
120 g cukru
1 vajce
300 g kyslej smotany
250 g polohrubej múky
2 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
½ čajovej lyžičky jedlej sódy
štipka soli
práškový cukor na posypanie
postup:
Rúru predhrejeme na 180° C. Maslo s cukrom ušľaháme v miske do peny. Primiešame vajíčko a kyslú smotanu. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli. Sypkú zmes prisypeme do prvej misky a metličkou alebo vareškou miešame len tak dlho, kým nie sú všetky suroviny vlhké. Cesto naplníme do polovice formy, maximálne však do ¾. Jahody rozdelíme na cesto a ľahko vtlačíme. Muffiny pečieme v strednej časti rúry cca. 25 minút do zlata.
dakujem pekne, snad sa mi vydari :D
aj tieto vyzeraju super, rada by som vyskusala, nerobila som este taketo, tak by som chcela poprosit o recptik, ak by ti to nevadilo... 🙂