18 / 44

    aj tieto vyzeraju super, rada by som vyskusala, nerobila som este taketo, tak by som chcela poprosit o recptik, ak by ti to nevadilo... 🙂

    30. jún 2013

    @vejavi jasne ze mi to nevadi 🙂
    prisady:
    200 g jahod
    120 g mäkkého masla
    120 g cukru
    1 vajce
    300 g kyslej smotany
    250 g polohrubej múky
    2 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
    ½ čajovej lyžičky jedlej sódy
    štipka soli
    práškový cukor na posypanie

    postup:
    Rúru predhrejeme na 180° C. Maslo s cukrom ušľaháme v miske do peny. Primiešame vajíčko a kyslú smotanu. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli. Sypkú zmes prisypeme do prvej misky a metličkou alebo vareškou miešame len tak dlho, kým nie sú všetky suroviny vlhké. Cesto naplníme do polovice formy, maximálne však do ¾. Jahody rozdelíme na cesto a ľahko vtlačíme. Muffiny pečieme v strednej časti rúry cca. 25 minút do zlata.

    1. júl 2013

    dakujem pekne, snad sa mi vydari :D

    1. júl 2013