@majsha nech sa paci 🙂
2 pláty lístkového cesta
Plnska:
700 g čerstvých jahôd (alebo veľký kompót)
3 PL Gustinu
1 ks prášková želatína (červenej farby)
Krém:
4 žĺtka
6 PL kryštálového cukru
800 ml mlieka
2 ks smotanovo vanilkový puding
2 ks vanilínový cukor
250 ml šľahačkovej smotany
6 plátkov želatíny
4 bielka
2-3 PL kryštálového cukru
Iné:
mandle
jahodový toping
2 ks ružová cukrová poleva s príchuťou punč (dá sa kúpiť v prášku, alebo: 120 g práškového cukru, 3-4 lyžičky teplej vody, ružová potravinárska farba a punčová aróma - do misky preosejeme práškový cukor. Postupne pridávame teplú vodu a rýchlo miešame, kým poleva zhustne a neostáva na vareške. Potom pridáme potravinársku farbu a arómu a hotovú polevu hneď dáme na múčnik)
Postup:
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu na ktorom ho budeme piecť. Cesto pred pečením husto popicháme vidličkou aby sa neodúvalo. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200°C asi 10 min. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Tú si zatiaľ odložíme bokom.
Odložíme si zopár jahôd bokom, aby sme mali na ozbodenie (ja som odložila 6 menších jahôd). Zvyšok jahôd rozkrájame na drobné kúsky a zalejeme 600 ml vody. Takto ich chvíľu povaríme aby zmäkli a scedíme. Z nálevu doberieme 100 ml a primiešame doň 3 PL Gustinu. V ostatku šťavy rozmiešame práškovú želatínu a dáme variť. Keď začne vrieť, prilejeme šťavu s Gustinom. Chvíľu varíme kým nezačne hustnúť a pridáme jahody, takto ešte chvíľu varíme a odstavíme vychladnúť (najlepšie je preliať do studenej nádoby a občas premiešať kým trocha neztuhne). Potom hmotu nalejeme na spodný plát lístkového cesta, urovnáme a dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
Plátky želatíny namočíme do studenej vody.
V mlieku rozmiešame pudingy, 1 ks vanilínový cukor, žĺtka a 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Želatínu dobre vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám poriadne nerozpustí.
Bielka vyšľaháme do biela, pridáme 2-3 PL a ďalej šľaháme dotuha. Vyšľahané bielka potom pridáme do pudingu a necháme poriadne vychladiť.
Vyšľaháme tuhú šľahačku s 1 ks vanilínového cukru a zamiešame ju do vychladeného pudingového krému. Dáme vychladiť.
Potom hmotu natrieme na stuhnutú jahodovú zmes a zarovnáme.
Druhý plát cesta si rozkrájame na kocky a poukladáme na pudingový krém. Dáme stuhnúť.
Pripravíme si cukrovú polevu a potrieme ňou lístkové cesto. Na každý štvorček uložíme štvrtinku jahody a jednu mandľu a polejeme jahodovým topingom. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke (najlepšie cez noc).
ďakujem za receptík 🙂
urcite skusim
vyskusala som a bol uzasny-zozal velky uspech 🙂 vdaka za super receptik,posuniem dalej... :D
@vejavi nemas za co 🙂 ja dakujem za pochvalu 🙂
poprosim recept 🙂