31 / 44
    Ovocná kocka

    môžem poprosíť receptík 🙂))

    20. apr 2013

    Vyzerá to mňamkovo... aj ja by som prosila recept..

    20. apr 2013

    Možem poprosiť recept?

    21. apr 2013

    Mnaaaam aj ja by som chcela recept 🙂

    21. apr 2013

    @iivma
    @dada111
    @anett750519
    @kvietocka33
    tu je receptík:
    Čokoládový korpus:
    – 60 g mliečnej čokolády
    – 20 g práškového cukru
    – 60 g Helia (Hera)
    – 3 vajíčka
    – 80 g kryštáľového cukru
    – 80 g polohrubej múky
    Krém:
    – 50 g Helia (Hera)
    – 170 g kryštáľového cukru
    – 80 g krémový prášok Zlatý klas
    – 2 ks vanilkový puding
    – 20 g vanilínový cukor
    – 1 l mlieka
    Ostatné:
    – detské piškóty
    – 500ml smotana na šľahanie
    – 250 g bieleho jogurtu
    – 1 ks vanilínového cukru
    – ovocie rôzneho druhu (ja som použila kiwi nakrájané na plátky)
    – 3 PL práškového cukru
    – 1 l vody a 2 ks práškovej želatíny
    Postup:
    Bielka a kryštáľový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a heliu rozpustíme a pridáme bielkový sneh, žĺtkovú penu a polohrubú múku.
    Rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C približne 10 min.
    Z mlieka, cukru, vanilkového cukru, vanilkových práškov Zlatý klas a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding, v ktorom roztopíme a rozmiešame Heliu a krém natrieme na cesto.
    Na krém naukladáme detské piškóty a necháme stuhnúť v chladničke. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a do nej vmiešame biely jogurt, vanilínový cukor a práškový cukor.
    Šľahačku rozotrieme na piškóty a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
    Z vody a práškovej želatíny si podľa návodu uvaríme želatínu a necháme ju mierne zhustnúť.
    Potom na stuhnutú šľahačku naukladáme na kolieska pokrájané ovocie a zalejeme želatínou.
    Necháme v chladničke.

    21. apr 2013