Vyzerá to mňamkovo... aj ja by som prosila recept..
Možem poprosiť recept?
Mnaaaam aj ja by som chcela recept 🙂
@iivma
@dada111
@anett750519
@kvietocka33
tu je receptík:
Čokoládový korpus:
– 60 g mliečnej čokolády
– 20 g práškového cukru
– 60 g Helia (Hera)
– 3 vajíčka
– 80 g kryštáľového cukru
– 80 g polohrubej múky
Krém:
– 50 g Helia (Hera)
– 170 g kryštáľového cukru
– 80 g krémový prášok Zlatý klas
– 2 ks vanilkový puding
– 20 g vanilínový cukor
– 1 l mlieka
Ostatné:
– detské piškóty
– 500ml smotana na šľahanie
– 250 g bieleho jogurtu
– 1 ks vanilínového cukru
– ovocie rôzneho druhu (ja som použila kiwi nakrájané na plátky)
– 3 PL práškového cukru
– 1 l vody a 2 ks práškovej želatíny
Postup:
Bielka a kryštáľový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a heliu rozpustíme a pridáme bielkový sneh, žĺtkovú penu a polohrubú múku.
Rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C približne 10 min.
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru, vanilkových práškov Zlatý klas a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding, v ktorom roztopíme a rozmiešame Heliu a krém natrieme na cesto.
Na krém naukladáme detské piškóty a necháme stuhnúť v chladničke. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a do nej vmiešame biely jogurt, vanilínový cukor a práškový cukor.
Šľahačku rozotrieme na piškóty a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
Z vody a práškovej želatíny si podľa návodu uvaríme želatínu a necháme ju mierne zhustnúť.
Potom na stuhnutú šľahačku naukladáme na kolieska pokrájané ovocie a zalejeme želatínou.
Necháme v chladničke.
môžem poprosíť receptík 🙂))