Na začiatok si uvaríme puding z 400ml mlieka, 2PL cukor, 1 čokoládový puding (používam Oetker) Necháme chladnúť voľne a pripravíme si cesto: 5 žĺtkov zmiešame s 250g kryštál cukor do biela, prilejeme 50ml horúcu vodu a šľaháme do peny pridáme 100ml oleja a šľaháme do spojenie 5 bielkov vyšľaháme na tuhý sneh žĺtka spojíme striedavo so snehom a 250g polohrubej múky zmiešanej s 1 práškom do pečiva
Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou - je to lepšie ako dať papier, lebo koláčik je vlhký veľmi a potom sa papier rozmáča...
na plechy vylejeme cesto a pravidelne v radoch dávame lyžicou kôpky studeného pudingu
pečieme vo vyhriatej rúre na 170-180 stupńov...moja rúra hreje dosť výdatne, tak som prikryla papierom vrch, aby sa nespiekol pred dopečením ...puding vystúpi až nad cesto počas pečenia, ale potom sa späť prepadne do koláča...
Kým sa koláč pečie, zmiešame si 600ml kyslej smotany - čím viac % tuku, tým lepšie (16-18) s 250ml šľahačkovej smotany (lepšia 33% ako 30) a 4 PL vanilkový cukor, alebo 4ČL vanilkovej pasty.
Ešte na HORÚCI koláč natrieme smotanovú plnku a necháme vychladnúť zvoľna a odložíme potom do chladničky. Pred podávaním posypeme čistým poctivým kakaom.
Na začiatok si uvaríme puding z 400ml mlieka, 2PL cukor, 1 čokoládový puding (používam Oetker)
Necháme chladnúť voľne a pripravíme si cesto:
5 žĺtkov zmiešame s 250g kryštál cukor do biela, prilejeme 50ml horúcu vodu a šľaháme do peny
pridáme 100ml oleja a šľaháme do spojenie
5 bielkov vyšľaháme na tuhý sneh
žĺtka spojíme striedavo so snehom a 250g polohrubej múky zmiešanej s 1 práškom do pečiva
Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou - je to lepšie ako dať papier, lebo koláčik je vlhký veľmi a potom sa papier rozmáča...
na plechy vylejeme cesto a pravidelne v radoch dávame lyžicou kôpky studeného pudingu
pečieme vo vyhriatej rúre na 170-180 stupńov...moja rúra hreje dosť výdatne, tak som prikryla papierom vrch, aby sa nespiekol pred dopečením
...puding vystúpi až nad cesto počas pečenia, ale potom sa späť prepadne do koláča...
Kým sa koláč pečie, zmiešame si 600ml kyslej smotany - čím viac % tuku, tým lepšie (16-18)
s 250ml šľahačkovej smotany (lepšia 33% ako 30) a 4 PL vanilkový cukor, alebo 4ČL vanilkovej pasty.
Ešte na HORÚCI koláč natrieme smotanovú plnku a necháme vychladnúť zvoľna a odložíme potom do chladničky.
Pred podávaním posypeme čistým poctivým kakaom.