7 / 15
    Mäsko na tymiáne

    500g kuracie prsia (na fotke je bravčové karé, ale aj stehno je super)
    100ml olej
    1PL horčica
    2PL kečup
    1ČL worčestrová
    2-3 strúčiky cesnak
    1ČL TYMIÁN
    mleté čierne korenie

    Mäsko pokrájame na rezance.
    V miske rozrobíme všetky prísady na nálev (aj celú dávku oleja)
    Zamiešame mäsko a necháme postáť minimálne 1 hodinu, alebo aj celú noc

    Rozpálime wook alebo panvičku, zlejeme do nej olej z mäsa a zohrejeme.
    Pridáme mäso a necháme zatiahnúť.
    Prikryjeme, stiahneme plyn a dusíme pod pokrievkou.
    V prípade potreby podlejeme vriacou vodou a osolíme (zväčša netreba).

    Ak vydusíme šťavu úplne, tak podávame so zemiakovou kašou.

    5. feb 2018