1 / 15
    Bublanina s falošnou želatínou

    2 celé vajíčka vymiešame s 300ml práškového cukru (môže byť aj menej)
    prilejeme 150ml oleja a 300ml mlieka
    prisypeme 300ml hrubej múky, 300ml polohrubej múky
    pridáme 1 prášok do pečiva
    premiešame a vylejeme na plech (ja dávam na papier)
    časť cesta si môžeme nechať a zamiešame do neho 1ČL pravého kakaa
    pokladieme odkvapkané ovocie z kompótu
    a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st.
    zaručene je upečená keď už vonia 😀
    Kompotovu šťavu si vylejeme do odmerky a dolejeme do 750ml vodu, môžeme v prípade potreby dochutiť cukrom, alebo ja zvyknem dávať klasický hustý sirup
    2/3 nálevu dáme zvariť a do zvyšnej 1/3 si rozmiešame 1 Zlatý Klas
    primiešame a varíme do spiesvitnenia za stáleho miešania - resp. chvíľku necháme len prevrieť a nalejeme na koláč 🙂

    28. jún 2017