Tieto si aj ja poprosim recept 🙂
A ja by som poprosila o recept 🙂
Prosim ta oznac aj mna ked budes pisat recept. Dakujem 😉
Aj mňa....ďakujem
325 ml vody
150 ml biely jogurt
2 pl olivovy olej
1 pl medu
1 pl soli
2 caj.l. rasce
300 g žitna celozrnna muka
150 g špaldova muka
150 g hladka muka
1,5 cl susene drozdie alebo stvrtka cerstveho cca 15g
od oka semiacka lanove slnecnicove tekvicove
@petrasalajova
@katka_1983
@mariavargova
@dibik
@18j88 nech sa paci pred pecenim nechat vykysnut na plechu uz ako bochnicky a potriet vodou a pecie sa to 5 minut na 200 potom stiahnut na 180 a este 15 min
Neskutočne výborné , odporúčam urobiť, chutnala som 🙂
@kattija musím napísať že dnes som spravila tieto žemle a síce nie sú také pekné formované ako tvoje ale sú vynikajúce 🙂 doteraz nalepšie čo sa my podarilo so špaldovej a celozrnnej múky 🙂 dakujem za receptík
@mariavargova tesim sa ze chutilo 😉
Kati je to tento recept ?
@kattija Ak nemám žitnú múku, môžem to vymeniť za ražno-pšeničnú?
@tararovicova kludne
@kattija A ešte: z jednej dávky cesta asi koľko žemličiek urobíš? Aby som vedela, aké asi veľké majú byť.. 🙂
@tararovicova tolko kolko vidis na fotke ale boli velike
@kattija Super, pre každého jedna 😀
@kattija A ešte jedna otázka.... Kedy ich nadrežeš? Po vykysnutí? Tesne pred pečením?
v sobotu som ich spravila pre seba a sestru a su vynikajuce.
A recept? Mozem?