Kto ľúbi cviklu? 🥰🥰🥰 Vyskúšali ste už pripraviť z nej talianske krémové rizoto? Rozprávka 😊
    Na väčšej panvici na troche masla otestujeme cibulku (aby sa spenila, nesmie prihorieť), pridáme ryžu (ja používam Arborio, 100g na osobu) a chvíľu ju opecieme, ryža zbelie, taktiež sa nesmie pripaliť. Ryžu nepreplachujeme, v tomto recepte je priam žiadúce aby si zachovala všetok svoj skrob 🙂 Podlejeme ju suchým bielym vínom a za stáleho miešania nechame odpariť alkohol. Následne podlievame vývarom. Po prvom podliati pridáme najemno nastrúhanú 1 cviklu (množstvo podľa množstva ryze, pre 2 ľudí (cca 200g ryze dávam 1 menšiu cviklu), okorenime a ďalej podlievame a miesame (podlievať postupne), až kým nie je ryža al dente (takmeeer hotová 🙂). Následne osolime (nie hneď veľa, slanú chuť doplní aj parmezán). Ryza nesmie byť sucha. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom, pridáme nastruhany parmezán a maslo tak, aby sme vytvorili krémovú konzistenciu. Nie príliš hustú, pretože rizoto uz teraz odstavíme a pod pokrievkou nechame ešte chvíľku odpočívať. Ideálne chutí s jemným kozím syrom, ale aj bryndzou či lučinou, ktorá ho prijemne osvieži 😊 dobru chuť 💋