1 / 1

    Daj recept pls

    29. apr 2021
    29. apr 2021
    29. apr 2021

    ☺️😚

    29. apr 2021
    29. apr 2021
    29. apr 2021

    Poprosím recept 🙂

    29. apr 2021

    Aj ja si prosim recept.😊 Tiez som celiatik. Je radost vidiet, ked sa niekomu bezlepkove pecenie takto vydari.😊

    29. apr 2021

    Aj ja poprosim

    29. apr 2021

    Sikovna si...

    29. apr 2021

    Poprosím recept, ďakujem

    29. apr 2021

    Tiež poprosím receptík..dik

    29. apr 2021
    katlin7
    autor

    @saona
    @evulienka26
    @nina607
    @balenkaka
    @petka2016
    @adelaida33
    @maru33ka
    @majoranka24
    @majkushka
    @nellynka
    @alex1983
    @adazdca

    Páči sa 🙂
    Receptík:
    160g tapiokového škrobu
    100g pšenovej múky
    30g pohánkovej múky
    30g cícerovej múky
    380g vody
    8g sušeného droždia
    20g medu
    20g psylia
    8g soli
    10g jablčného octu

    1 žĺtko a kúsok mlieka alebo acidka na potretie
    sezam

    Postup:
    -psylium necháme aspoň polhodinku napučať v 200g vody na gel
    -do zvyšnej vody pridáme droždie a med a dobre premiešame, aby sa aktivovalo a vznikol kvások
    -múky si navážime a premiešame so soľou
    následne k múke pridáme gel zo psylia, kvások, jablčný ocot a robotom dobre premiesime, aby bolo cesto homogénne, bez prípadných hrudiek múky.
    -keď je cesto vymiesené, vyklopíme ho na jemne pomúčenú dosku a ešte trochu premiesime, vytvarujeme do bochníka alebo šúlku a rovnomerne nakrájame na 6 kúskov.
    -každý kúsok opäť ľahko premiesime a vytvarujeme do peknej žemličky - guličky. Keď cesto podkysne, trochu sa rozšíri do strán, preto ho netreba sploštiť pri tvarovaní 🙂
    -žemle rozmiestnime na plech na pečiaci papier v dostatočných rozostupoch, aby sa pri pečení nespojili.
    -takto pripravené žemle zakryjeme zľahka vlhkou utierkou aby cesto neobschlo a necháme ich kysnúť tak 60-75 minút, alebo skrátka kým nezdvojnásobia objem
    -tesne pred pečením žemle potrieme žĺtkom rozmiešaným s kúskom mlieka. Ja používam acidko 😁 a posypeme sezamom
    -pečieme pri teplote 250 stupnov so záparou (to je tak, že pri zapnutí rúry do nej na spodok vložíme prázdny plech, do ktorého po vyhriatí rúry nalejeme cca 2dl vody hneď po tom, ako dnu vložíme žemle), pečieme 10 minút
    -následne teplotu znížime na 200 stupňov, plech so zvyšnou vodou vyberieme a žemle dopečieme ešte 20-25 minút do zhnednutia.
    Chladnúť môžu kľudne na plechu.

    Dobrú chuť 🙂😘

    29. apr 2021
    katlin7
    autor

    Bola večera 😇

    29. apr 2021

    Vyzerajú nadherne👌👌👌

    29. apr 2021
    katlin7
    autor

    @lula313 dakujem krásne ❤️

    30. apr 2021