1 / 1

    Vyzerá super môžem poprosiť recept ako ste robili ďakujem

    31. jan 2021

    No veru aj ja by som recept prosila

    31. jan 2021
    31. jan 2021

    aj ja si prosim recept

    31. jan 2021
    31. jan 2021
    katlin7
    autor

    @andreazahumenska
    @slavomira236
    @jaanik
    @ladyloo
    @mita9
    @andreazahumenska ahojte. Pizzu robim väčšinou z bezlepkovych muk - zmesi, ale dá sa namiešať aj z jednodruhoviek, ideálne je ale použiť časť muky zmes, cesto je príjemnejšie na spracovanie. Ak náhodou niektorá bezlepkáčka nie ste, parádne to pôjde aj z klasickej muky, len už vyber necham na vás, pracovala som s ňou naposledy straaaasne dávno už 🙂🙈 k samotnému receptu - používam chlebovú muku (kysnute cesto) či už Liana alebo Schar. Na cely plech dávam z 2 celých vajec, do ktorých pridam muku tak, aby bolo cesto husté, ale stále dostatočne prispôsobivé, aby sa dalo pohodlne valkat. Pridam potom tak 2PL oleja, 1čl soli a aspoň 0,5dl vody, pridam zas kúsok muky a spracujem ho tak, aby bolo cesto opäť poddajné, nelepive ale ani nie príliš tuhé. Ak by sa lepilo, stačí radšej pri valkani na plechu (na papieri na pečenie) trochu pomucit, ak by bolo príliš husté a nedalo sa vyvalkat, treba pridať ešte kustik vody a znova cesto spracovať. Z 2 vajíčok vyjde tenučké cesto na plech, ak by ste chceli pizzu hrubšiu, stačí pridať o vajíčko viac a teda prispôsobiť tomu vždy múku. Ja zvyknem zmes zmiesat aj s ovsenou bezlepkovou, s pohankovou alebo cirokovou 😘

    31. jan 2021

    Určite vyskúšam ďakujem

    31. jan 2021

    @katlin7 dakujem, vyzera vyborne, urcite skusim

    31. jan 2021
    katlin7
    autor

    @andreazahumenska
    @jaanik je to taká veľká rychlovka, baby, kým vypracujete cesto a ozdobite, vyhreje sa rúra, peciem pri 190 stupňoch, asi 20 minút, ak treba, na konci na zapecenie pridajte teplovzduch 🙂

    31. jan 2021