2 šálky hladkej múky 1 čajová lyžička sušeného droždia 1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku 3/4 čajovej lyžičky soli 1 lyžica olivového oleja 3/4 šálky piva izbovej teploty 2 lyžice masla 2 strúčiky cesnaku 30 g nastrúhaného parmezánu 120 g mozzarely Postup : vymiesime si cesto..Zmiešame múku droždie ,prášok do pečiva soľ olivový olej a pivo.Poriadne do hladka premiesime a necháme 1 hodinu kysnúť. rúru si predhrejeme na 220°C. V malej miske zmiešajte pretlačený cesnak s rozpusteným maslom.Cesto vyformujeme do kruhu na plech o priemere 30 cm .necháme podkysnúť a znovu vytlačíme do požadovanej veľkosti. Potrieme cesnakovým základom. Pečieme 9 - 10 minút dozlatista.Potom pridáme nastrúhané syry a ešte vložíme do rúry nech sa roztavia. Pred podávaním nakrájame na paličky.
2 šálky hladkej múky
1 čajová lyžička sušeného droždia
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
3/4 čajovej lyžičky soli
1 lyžica olivového oleja
3/4 šálky piva izbovej teploty
2 lyžice masla
2 strúčiky cesnaku
30 g nastrúhaného parmezánu
120 g mozzarely
Postup :
vymiesime si cesto..Zmiešame múku droždie ,prášok do pečiva soľ olivový olej a pivo.Poriadne do hladka premiesime a necháme 1 hodinu kysnúť.
rúru si predhrejeme na 220°C.
V malej miske zmiešajte pretlačený cesnak s rozpusteným maslom.Cesto vyformujeme do kruhu na plech o priemere 30 cm .necháme podkysnúť a znovu vytlačíme do požadovanej veľkosti. Potrieme cesnakovým základom.
Pečieme 9 - 10 minút dozlatista.Potom pridáme nastrúhané syry a ešte vložíme do rúry nech sa roztavia.
Pred podávaním nakrájame na paličky.