robila si presne podľa receptu z netu? akú želatínu (stužovač) si prosím Ťa použila a koľko? Bo ja som to skúšala pred vianocami a nestuhlo mi to veru vôbec :( Ďakujem
@kristinkinazuzka ahoj , veru som este neskusala dala sopm to sem prave preto aby sa kocky k tomu vyjadrili . Na FB ale aj moji znami robili a ževraj super . Tak uvidíme čo povedia tu KOBYLKY
@kristinkinazuzka Ja som ich robila a pouzila som o nieco vacsie mnozstvo cervenej tortovej zelatiny a boli skvele. Ztuhli takmer okamzite, akurat mi potom trosku pustali vodu, ale to vobec nevadilo.
@sardinka1 aká značka želatíny, prípadne presný názov? Ďakujem
@kristinkinazuzka Dr. Oetker, cukrarenske zele extra silne, cervene zele na obrazku.
Recept :
1 hrnček čerstvej ovocnej šťavy,
2 hrnčeky čerstvého ovocia,
5 lyžíc čistej práškovej želatíny (vegáni môžu použiť Agar, čo je želatína na rastlinnej báze),
1 lyžica medu alebo agávového sirupu (resp. stéviu),
maličké vykrajovátko v tvare medvedíka.
Postup :
Vytlačíme šťavu z jedného pomaranča (1/2 hrnčeka), limetky (1/4 hrnčeka) a citrónu (1/4 hrnčeka). Máme 1 hrnček 100% citrusovej šťavy. Poznámka: Môžeme použiť jeden druh ovocia a šťavy, alebo ich rôzne kombinovať.
Nasekáme dva hrnčeky jahôd, ktoré pridáme do citrusovej šťavy, spolu ich varíme na miernom ohni, kým jahody úplne nezmäknú.
Ovocnú zmes odstavíme, pridáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
Horúcu zmes necháme na 5 – 7 minút vychladnúť. Akonáhle je zmes chladnejšie, pridáme želatínu a opäť rozmixujeme, aby nikde neboli hrudky.
Pripravenú zmes vylejeme na plech a dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.
Akonáhle je hmota studená a pevná, začneme vykrajovať medvedíky.
Stahnuté z FB , veľmi dobré ohlasy .