Mandle si nasekáme (nakrájíme) a společně s vločkami pečeme ve formě vyložené peč. papírem na 180°C asi 10 minut (až začnou vonět a hnědnout).
Jablečné pyré si připravíme rozvařením nakrájeného a oloupaného jablka a troše vody (vznikne něco jako přesnídávka, spíše hustší).
Rozmačkáme banán a přimícháme pyré, skořici a rozinky s brusinkami. Na závěr přimícháme opražené vločky s mandlemi.
Směs dáme do pečící mísy vyložené peč. papírem a lehce udusáme. Pečeme asi 25-30 minut na 180°C.
Musli krájíme až po vychladnutí ostrým nožem. Já jsem ještě nakonec jednotlivé tyčinky dosušila asi 10 minut v troubě (100°C) aby byly krásně křupavé 🙂 Mňam.
Z této porce jsem udělala 10 musli tyčinek (tloušťka viz foto) Poznámka
Musli je samozřejmě možné doplňovat různými semínky, oříšky, sušeným ovocem...Tenhle recept mi však takhle chutná nejvíce - hlavně ty opražené mandle v kombinaci se sladko-kyselými rozinkami a brusinkami jsou výtečné!
Recept :
Počet porcí Počet porcí: 10 tyčinek
Suroviny:
• 1 hrnek ovesných vloček
• 1/2 hrnku celých neloupaných mandlí (50g)
• 1/4 hrnku brusinek
• 1/4 hrnku rozinek
• lžička skořice
• banán
• 1 menší jablko (nebo 4 lžičky jablečného pyré)
Postup přípravy receptu
Z této porce jsem udělala 10 musli tyčinek (tloušťka viz foto)
Poznámka