stava a kora z 3 citronov, 2 zltka, 2 cele vajcia, 200 g krystaloveho cukru (krupica), 1 PL Solamylu ( ja som pouzila Cornflour), 1 PL oleja (nie olivovy)
POSTUP PRÍPRAVY : do hrnca si pripravime stavu a ostruhanu koru z troch citronov ,pridame cukror, 2 zltky, 2 vajcia , 1 PL Solamylu a vyslahame metlickami (najlepsie mixerom),na miernom ohni uvarime za staleho miesania krem,nie je moc vidiet, ale mal by byt takej akurat konzistenice, skor trochu riedsi, on este chladnutim trochu stuhne. Varila som tak, ze som obcas aj stiahla zo sporaka, potom som to vratila spat, ale stale miesala, aby mi neprihorel.Pridat 1 PL oleja, opat dobre vymiesat a dat varit. Ked sa to stiahlo a zacali bublinky, kratko som povarila iba 1 minutku. Stale miesat, aby neprihorel!!!!!!!!!!!!!! Ak by sa vam predsa len urobili hrcky, treba prepasirovat cez sitko alebo rozmixovat. Ak by bol krem prilis husty, tak mozete zriedit este par kvapkami citronovej stavy (nie kazdy citron ma rovnake mnozstvo stavy) Ja som nedodavala, ale miesto citronou (myslim tych par kvapiek na rozriedenie, ak by bolo treba) vam posluzi aj citronka,naplnime do pripravenej flase a po uplnom vychladnuti uzatvorime a odlozime do chladnicky , v chladnicke vydrzi 2 tyzdne,
Tento krém je božský môžete ho použit na šišky , palacinky , na vianočku proste na čo chcete . Ak chcete dá sa zmenit aj ovocie napr. pomaranč namiesto citronu .
Recept:
POTREBNÉ PRÍSADY
stava a kora z 3 citronov, 2 zltka, 2 cele vajcia, 200 g krystaloveho cukru (krupica), 1 PL Solamylu ( ja som pouzila Cornflour), 1 PL oleja (nie olivovy)
POSTUP PRÍPRAVY :
do hrnca si pripravime stavu a ostruhanu koru z troch citronov ,pridame cukror, 2 zltky, 2 vajcia , 1 PL Solamylu a vyslahame metlickami (najlepsie mixerom),na miernom ohni uvarime za staleho miesania krem,nie je moc vidiet, ale mal by byt takej akurat konzistenice, skor trochu riedsi, on este chladnutim trochu stuhne. Varila som tak, ze som obcas aj stiahla zo sporaka, potom som to vratila spat, ale stale miesala, aby mi neprihorel.Pridat 1 PL oleja, opat dobre vymiesat a dat varit. Ked sa to stiahlo a zacali bublinky, kratko som povarila iba 1 minutku. Stale miesat, aby neprihorel!!!!!!!!!!!!!! Ak by sa vam predsa len urobili hrcky, treba prepasirovat cez sitko alebo rozmixovat. Ak by bol krem prilis husty, tak mozete zriedit este par kvapkami citronovej stavy (nie kazdy citron ma rovnake mnozstvo stavy) Ja som nedodavala, ale miesto citronou (myslim tych par kvapiek na rozriedenie, ak by bolo treba) vam posluzi aj citronka,naplnime do pripravenej flase a po uplnom vychladnuti uzatvorime a odlozime do chladnicky , v chladnicke vydrzi 2 tyzdne,
Tento krém je božský môžete ho použit na šišky , palacinky , na vianočku proste na čo chcete . Ak chcete dá sa zmenit aj ovocie napr. pomaranč namiesto citronu .