4 / 28
Tento rok je veľa nedozretých paradajok . Mám skvelí recept na to ako ich zužitkovat a urobit skvelú čalamádu . Je to recept pôvodom z Juhu Slovenska / s Maďarským šmrncom , kde sú vyhlasený za odborníkov na tento druh zavaranín . Zelené paradajky to
Recept :
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg zelené paradajky , 2 kg uhorky nešúpať , 2 kg cibuľe , 2 kg červenej papriky , 5 kg bielej kapusty , Nálev : 0,7 dcl octu , 0,5 kg cukru , hrst soli ,1 deko alebo podobné , 1 kávová lyžička Borkly - nevarit iba rozpustit
POSTUP PRÍPRAVY
Zeleninu klasicky nakrájeme ako na čalamádu , ja na robote na koliečka všetko premiešame a zalejeme rozpusteným nálevom . Premiešame a necháme odstat aspoň pár hodín . Plníme do fliaš a klasicky sterilizujeme . Jedla som už naozaj rôzne čalamády ale tato je EXTRA chrumkavá a jedinečnú chut tam dodajú práve tie zelené paradajky . Skúšala som to aj nahradit ale to je práve to čaro tej zelenej paradajky .
Vyšo mi 14 x 0,7 dcl + 3 malé fľašky
Tento recept mám Maďarska kde sú vyhlásený majstri v nakladaní zeleniny .