kati99
12. sep 2014

Moje oskúšané recepty a recenzie

Budem tu pridávať rôzne recepty ktoré mám odskúšané a podelím sa s nimi aj s Vami . Viem aké sú začiatky tažké takže možno Vám aj pomôžem .
Ak by Vás niečo zaujímalo tak sa kludne pýtajte nakoľko veľmi rada varím , a snážím sa hlavne rýchlo a kvalitne .

Komentár bol odstránený
kati99
autor

Recept :
Zloženie:
na cesto potrebujeme:
300g čerstvo pomletého maku
4 vajcia
100g masla
120g cukru
120g biely jogurt alebo kyslá smotana
1 prášok do pečiva

na plnku potrebujeme:
250ml smotany na šlahanie
100g biela čokoláda
1 balenie mascarpone

ganache čokoládová poleva
250ml smotany na šlahanie
100g 74% čokolády
1 vanilkový cukor

na potretie korpusu višňový džem a zavárané vykôstkované višne

Postup:
Postupujeme štandardne ako sme zvyknutí pri pečení korpusov. Najprv si oddelíme žltka od bielkov, bielky vyšlaháme do tuhej peny a žltky tiež spolu s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, prešlaháme, biely jogurt prípadne smotanu, primiešame pomaly do cesta pomletý mak spolu s práškom do pečiva a úplne na záver jemne vpracujeme do cesta vyšlahaný sneh z bielkov. cesto vylejeme do tortovej formy. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 35 - 40 minút (urobíme skúšku špáradlom). Vyberieme a necháme volne vychladnúť.

Po vychladnutí si cesto rozrežeme na polovičku, natrieme ho džemom, rovnomerne rozložíme vykôstkované višne a natrieme krémom. Zakryjeme druhou polovičkou cesta a rovnomerne oblejeme čokoládovou polevou. Na vrch môžeme navrstviť višne (ja som si upálila trošku karamelu, pridala som višne, podliala 2PL šťavy z višní, chvíľu povarila aby sa karamel rozpustil a jemne som navrstvila na čoko polevu)

Krém - šlahačku zohrejeme (nesmie zovrieť) aby bola horúca a dáme do nej rozpustiť čokoládu, odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a dáme zachladiť do chladničky. Potom vyberieme, šlahačom vyšlaháme do tuha a pridáme mascarpone.

Čoko poleva - ganache - šlahačkovú smotanu opäť zohrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu, primiešame ešte 1 vanilkový cukor a rovnomerne môžeme poliať korpus torty.

Hotovú tortu dáme vychladiť do chladničky aspoň na pár hodín.

27. máj 2015