175 / 181

    GRIOTKA

    Toto nie je úplne bylinkový recept, ale my fakt zbožňujeme robiť likériky. Bola by škoda keby sme sa nepodelili o jeden ďalší z našej kuchyne ...

    Umyjeme a očistíme si asi pol kila čersvých višní (Ja som nechala niektoré so stopkami, lebo sa dajú potom použiť ako dekorácia - nevyberám kôstky)
    pridáme 2 celé škorice, lyžičku klinčekov, citrón bez kôre, 4-10 kusov sušených sliviek (záleží podľa vašej chuti).
    Zasypeme so 400g trstinového cukru, alebo medu. No a zalejeme vodkou tak, aby bolo všetko ponorené (Cca 600ml). Sem tam dávam brandy, lebo je lahodnejšia, ale teraz som mala kvalitnú vodku, tak som použila tú. Odpraceme niekam do špajze a necháme macerovať tak do jesene... niekedy až do Vianoc 🙂 Sem tam pretrepeme. Potom zcedíme a višne odložíme na lepšie časy... Dajú sa vyváľať v rozpustenej čokoláde a spravíte si bonbóniky. Toto je skutočná lahôdka pre dlhé zimné večery a posedenia s kamarátkou.

    8. jan 2018