26 / 181
    Nepražené kakaové bôby celé sú zdravou pochúťkou bohatou na antioxidanty, ktoré nás robia šťastnými

    Kakao ste možno ešte nikdy nekonzumovali v takto prirodzenej forme. Obvykle sa k nám totiž dostane až po dlhej ceste, kedy prejde tepelnou úpravou až pri 150°C, mletím, celým procesom výroby čokolády. Nakoniec jete čokoládu z fialového obalu, ktorá má síce lákavú reklamu, ale so skutočným a zdravým kakaom toho veľa spoločného nemá. Vysoký obsah cukru a mlieka je to, čo robí z čokolády nezdravú pochúťku. Vyskúšajte kakao, ktoré Indiáni nazývajú aj pokrmom bohov, v jeho čistej podobe.

    KAKAO je zdroj vitamínov:
    *má omladzujuce účinky
    *dlhotrvajúci stimulačný účinok na organizmus
    *povzbudzujúce účinky
    *obsahuje veľa minerálov a vitamínov. Je zdrojom horčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.

    http://biocare.sk/eshop/produkt/kakaove-boby-bi...

    9. okt 2014

    to sa supe a surove zje?

    9. okt 2014

    @gubika áno presne. Je to ako horká čokoláda. Prípadne sa to môže rozdrvit a do niečoho pridať

    9. okt 2014

    @kathy7337 je to tvrdee??lebo ja som si pred nedavnom kupila v zahranici kakao. boby sekane...chut oki ale je to dost tvrde...ja zjem ale chcela by som to dat aj malej...tak neviem ci to nenamocit ci??/nevies poradit??

    9. okt 2014

    @grigermari aj tieto sú tvrdé. Ešte som nevymyslela ako to tiež budem dávať malej. Či nadrvit v maziari

    9. okt 2014

    @kathy7337 ono sa to da aj pomliet v mlynceku na kavu alebo posekat v mixeri a pouzit namiesto kakaa 🙂 Mne to ale len tak do ust hodit a pohryzt samotne vobec nechuti :/ Tak som sa na to tesila a ta chut ma akosi sklamala....

    31. jan 2015

    @graziela mne to samotné tiež nechutí

    31. jan 2015