katetuc
4. dec 2021
1501 

Antivax a jedna nasr*tá matka

V zmysle:„Čo je veľa to je málo.”

Nemám za potrebu rozbúriť hladinu, takže ak vás môj pohľad na situáciu zaujíma, čítajte, ak nie, pokračujte smerom OD tohoto článku 🙌

Pandémia je vo svete už dva roky. Na Slovensku síce dátovo o niečo kratšie, no pocitovo trvá celú večnosť. Rátajme však s tými dvomi rokmi. 

2 roky sledujeme nepriaznivý vývoj štatistík, prekonávame covid-vyhrávame, chorľavieme-zomierame, pochovávame, bojíme sa, informujeme, očkujeme, prehrávame,bojujeme.

Každý z nás teraz beží maratón. Dlhý a vyčerpávajúci, ktorého koniec je raz bližšie a inokedy ďalej. Bežci sme rôzny. Niektorí si pomôžeme, další bežíme sami, ale poctivo a sú medzi nami bežci, ktorí nevládzu (tak ako my) ale majú pocit, že ich podmienky na bežanie sú ešte horšie ako naše, a tak prebiehajú od skupinky k skupinke, neopatrne, a sťažujú sa, frflú, zatiaľ čo raz kráčajú, inokedy postoja (veď si treba oddýchnuť) a potom zase frflú, že ako je to ešte ďaleko… Maratón skončí vtedy, keď dobehnú všetci, však? Nikoho nenecháme strateného. 

Čo chcem povedať, drahí bežci, je že sila je skutočne len a len v jednote. Všetko je tak dobré ako najslabší článok skladačky. 

A teraz bez metafor, lebo udalosti posledných 2rokov ukázali, že Slovensko na tom s priemerným inteligenčným kvocientom nieje bohvieako. Tu už si nemá význam niečo nahovárať. A ak máte potrebu mi oponovať, nech sa páči, presuňte sa do lubovoľnej komentárovej sekcie pod ktorýkoľvek príspevok či článok o víruse, či úmrtí (!) V mojom okolí sú ľudia prevažne zaočkovaní. Dôvody sú väčšinou len dva a podľa môjho skromného názoru úplne relevatné. 1. Je, že sa nechcú nakaziť 🙏 a 2. Dôvod je, že nechcú nakaziť niekoho, na kom im významne záleží a on sa chrániť nedokáže.

Všetci zaočkovaní boli o účinkoch vakcíny (žiadúcich/nežiadúcich) riadne poučení. Vzali však na seba zodpovednosť za tích, ktorí sú najzraniteľnejší. Možno úplne nechceli. Možno sa báli, že to bude posledné čo spravia. A možno o tom ani nerozmýšľali, pretože iná cesta nieje. Stačila láska. A strach. 

Ak sa teraz začínate naparovať, a bijete sa do pŕs, že keď boli posratí, načo sa očkovali… nuž, bolo to z lásky. Lebo aj lásku v bežnom živote (bez korony) sprevádzal strach. Strach o blížneho svojho. 

Ja som zaočkovaná tiež. Neprehovováram, nenútim nikoho z mojich kamarátov aby sa zaočkovanli tiež. Okrem toho, tí čo neboli na očkovaní, už bolo nakazení pár krát, tak snáď tú vytúženú imunitu majú…

Pred rokom, na Vianoce, keď som bola tehotná, som bola pozitívna. Vtedy to bol ešte ten “lajt” vírusík oproti pliage, čo sa tu šíri dnes. Už vtedy som hovorila, že by som to nepriala nikomu. A časy sa nemenia. Neprajem to nikomu ani teraz. Nie preto, že som dobrá duša. Môj dôvod je prostý. JA to svinstvo ( a už vôbec nie toto xkrát zmutované) dostať nechcem a nechcem aby ho dostala moja DCÉRA

Ak čítaš až sem, neboj, už sa blížim k veľkému vyvrcholeniu. 

Späť ku dcére. Má 9mesiacov. Naše dni keď má “len” obyčajnú nádchu vyzerajú tak, že odsávačka na vysávači je zapojená nonstop, za hodinu odsávam niekoľkokrát. Nepáči sa jej to, boji sa, plače, ale vydrží, lebo ju držím a viem, že s každým odsatím sme bližšie k cieľu. Nieje to tak, že by sa sople po prvom odsatí vyparili. Pomedzi to, jej dávam JEDEN liek, ktorý môže, lebo je malá a k lekárke ísť je s takto chorým deckom preň este nebezpečnejšie. Tempo, ktoré je nastavené cez deň sa od noci nelíši. Máš pocit, že spím? Že ona spí? Ver mi, rady by sme, ale nedokáže spať na chrbte (kvôli soplom) takže odsávame (lebo za ňu bojuje aj muž), liečime a keď nič nezaberá, hodiny ju nosím. Vtedy spí. Ja nie. Po ťažkej noci prichádza deň. Tak to ide dookola a zrazu, V TEN jeden deň, odsajem sople posledný krát, naposledy dám liečik, decko je zdravé, už neplače od únavy, bolesti, vyčerpania a mne svitá nádej na spánok.

Vidíš koľko času to zabralo? Ty, nezaočkovaný. Hoci máš efektívne riešenie na dosah, ignoruješ ho. Ty čakáš, že svet a tvoju pohodlnú riť zachráni ivermektín a iné liečiky. Si antivaxer, lebo “vakcina je zlo”. Lieky sú cesta! Lebo to nieje farmabiznis (jaaaj ďalšie nové slovo, čo si sa naučil) TY, ktorý si sa nenakazil možno len preto, že ťa okolie má rado ( a vraví si, že “Vinco je už taký” -sprostý-) a to okolie sa sá zaočkovať kým ty píšeš hlúposti do komentárov a skrolluješ jeden hoax za druhým, lebo tuposť ťa priťahuje a naivita je tvoja mantra.

 Ty čo napochoduješ do obchodu, vlaku, autobusu, električky, kostola ako hrdina bez rúška, lebo to TVOJU SLOBODU nikto nebude obmedzovať a TY NIESI OVCA aby si bol v rúšku a TO JE LEN CHRÍPKA, čo sme posratí, čo si to nedáme dole z ksichtov… a môj TVOJ najnajnajobľúbenejší argument “korona neexistuje”. VEĎ TY SI NÁRODNÝ HRDINA! Liečiteľ, samaritán, veľký Odin, božstvo samo. Vždy keď nemáš rúško, či ti prievan v hlave vyletí ústami. NO VÁŽNE! Daj sa na medicínu. Veď ty si študijný typ človeče. Koľko si ty toho prečítal. Veď ty si vedel o covide ešte skôr než covid sám… 

Dúfam, fakt len dúfam, že ti dochádza idiotizmus v tebe. Že ti dochádza čo pre tieto tvoje vrtochy podstupuje TVOJE okolie

Teraz by som ti mala zaželať pokojný priebeh… ale nespravím to. Lebo aj keď si natvrdlý, stále ti ho (covid) neželám. A nie kvôli tebe. Ale kvôli tej, za ktorú mám zodpovednosť a ktorá sa brániť nedokáže. Kvôli svojej dcére. Pretože TO JA sedím vedľa teba v tom vlaku, autobuse či električke, zatiaľ čo ty máš potrebu si niečo dokazovať, a možem len dúfať, že ju po návrate domov nenakazim. Lebo to JA stojim za tebou v rade pri pokladni kým nemáš rúško na papuli a prskáš mi do ksichtu, že nemám byť ovca a mám si ho zložiť. Lebo to JA sa musím postarať nielen o seba ale aj svoje okolie. JA sedím vedľa teba v kostole a zatiaľ čo TY šíriš hnus okolo seba ešte aj tam, ja sa modlim aby sa z mojich blízkych kvôli takým ako ty už nikto nenakazil. Mám ti snáď poďakovať?

A ak máš ty pocit, že nemáš za čo ďakovať, dám ti pár príkladov.

Ďakuj za každú ovcu, lebo vďaka ovciam si ty v pohode.

A ďakuj Bohu, že niesom v politike, lebo mať tú možnosť, bol by si zaštepený aj proti otupjejávaniu a tvoje PRÁVA by skončili presne tam, kde moje začínajú… Nieže by to tak teraz nebolo.

Takto sa má realita a ty sa maj krásne.

  • nie, ani po rokoch som sa nenaučila kde je -i- a-y- a ak ti to bráni v porozumení významu, hoď si to do prekladača a stlač 🔉
  • zdravím kmeň intuitívnych gramatikov 🖖

otupjejávaniu 🤣👊

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Najlepsi clanok co som tu citala za poslednu dobu 🤗

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

👏👏👏

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

Pre vsetky tu pohorsene, ktore siria lasku, pokoj a koronu...

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

Dámy a slečny, na začiatku článku je pokyn, čo robiť keď vás nezaujíma. Ja na nikoho prstom neukazujem, každý sa v tom článku nájde po svojom. Takže prečo by som sa tu mala JA nechať urážať a osočovať? Presne kvôli takým komentárom aké ste mi tu nechali celý článok vznikol. A rozhodne ich pod ním trpieť nebudem.

Ak chcete, a máte iný pohľad na vec, napíšte článok tiež.

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Toto je hrozne zatazko..ja chapem ked sa niekto boji,chapem ked ma niekto diagnozy..preto som zaockovana ja..a dam sa aj 10krat..moj muz ma autoimunitne ochorenie,syn nesmie BKM ktora je vo vela liekoch,napr aj v isoprosine,cize vyber liekov je potom chaby..preto su moji najblizsi ockovani..aby sme chranili jeden druheho..a nie v zivote by ma nenapdlo ze som teraz nesmrtelna a nedostanem ho..ale mozno ked to dostane otec tak neskonci vo vreci a mozno to vydrzi doma..pred inteligenciou slovakov uz nemam ruzove okuliare..najvacsi antivaxeri z mojho okolia su ludia ktori ledva skoncili zakladku

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

@lolinka15 držím Vám veľmi, veľmi palce aby ste boli všetci zdraví. Máte môj obdiv a klobúk dole pred vašou zodpovednosťou.

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

@katetuc dakujem,klop klop my sme ju este nemali..resp nevieme o tom..ale byvame oproti cintorinu na dedine..minuly rok tu bol od oktobra do marca pohreb za pohrebom..ano boli to stari ludia ale boli tam aj 50tnici..svagra nechceli zobrat trikrat do nemocky lebo ze neni modry..chvalabohu to prezil aj doma..ale napr doteraz neni zaockovany a uz je tomu rok..pritom na jar bolo ze hned jak bude dostupna vakcina tak ide..ludia maju kratku pamat a velke usta

4. dec 2021

Dakujem. Presne si vystihla moje myslienky, pocity. 👍

4. dec 2021

A co tak myslet pozitivne? Preco clovek hned mysli nato ze ak to dostane tak umre, alebo skonci v nemocnici? Preco si radsej nepovie ze to nedostane alebo ak aj tak bude mat len lahky priebeh? Hodne toho robi aj psychika a myslenie. Jedneho dna mi detska lekarka povedala, ze deti lahsie znasaju choroby ako my dospeli. A v okoli co mam ludi a su stuchnuti tak ti maju argument ze ak to aj dostanu budu mat lahky priebeh ale ja nebudem lebo ja nejsom zaockovana. Je to tu uz 2r a ani raz som to nemala teda aspon neviem, muz to mal minuly rok a ani sme nevedeli prislo sa nato nahodou ked si dal urobit protilatky a mal tam ete hodnotu. My nepanikarime, nestresujeme sa, ja ani spravi nepozeram a je mi fajn takto. Nevravim ze som nesmrtelna clovek nikdy nevie mozno ma to raz rapne ale nedam sa ockovat len pre pripad ze co ak nahodou....to je ako keby sme si dali zachranne koleso lebo sak co ak nahodou pridu zaplavy.

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

@kissinka111 je super, že to beriete s chladnou hlavou. Ja som v čase prekonania očkovaná nebola a druhý krát som už bola, ale priebeh bol oproti prvému razu premňa ľahší. Teda zo skúsenosti možem povedať, že mi to pomohlo. Paradox ale je, že ja sama som sa veľmi bála dať zaočkovať… ale keď musíte a chcete chrániť niekoho vzácneho čo najviac sa dá, risknete to. Po očkovaní som bola oba razy 2dni nepoužitelná, boleli ma svaly ale viem, že to risknem opäť.

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

@kissinka111 A ešte doplním, že prvý raz som si najskôr myslela, že mám “len nádchu” lebo som sa 4dni predtým bola dať kvôli práci testovať. A o pár dní… 😅

4. dec 2021

ja som lekár, ale nie virológ preto statusy nepíšem lebo virológia sa študuje ešte 5rokov navyše do atestu. My lekári sme študovali z hrubých kníh (doma ich mám už iba 20 min.400stránových), nie z gugla YT, je to spektrum informácií, kde musíš prejsť plejadou predmetov, prednášok aby si to všetko pochopil celistvo... kto nepracuje v nemocnici nepochopí.. ja som chcela ísť od januára, ale nejdem, na čo? aby som svoje malé deti videla denne hodinu? aby ma stále niekto urážal? tento národ mi za to absolutne nestojí. nepresviedčam, každý si je strojcom svojho šťastia, snáď ho bude mať, hoci upv sú komplet obsadené a personál sa nedá naklonovať.. len ma dnes pri štatistikách napadlo že koľkí čo teraz si planujú vianoce, objednávajú darčeky pre blízkych online, sa ich už reálne nedožijú..zomierajú aj mladí, mám to z prvej ruky nie z netu.. ženy do seba pchajú kolagen, hyaluronku, teraz frčí nejaké pochýbne cbd, každý piaty fajčí iqos, pri maloch pobolení podruška pri krámoch do seba pcháme ibalgin... žereme mekáče, nehýbeme sa... ale "odborníkmi" sme proste všetci

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

Pre všetky ublížené, ktorým som zmazala a aj zmažem komentár. Pod týmto článkom NIEJE PRIESTOR na šírenie blbostí. Slušnejšie a odbornejšie to čo mi tu píšete nazvať neviem. To že komentáre vášho druhu nemôže mazať napr. Ministerstvo zdravotníctva neznamená, že ja si tu poriadok nespravím. Priestor majú ľudia, čo hľadajú podporu, lebo možno majú tiež strach z vývoja situácie a žiadnu oporu v okolí.

4. dec 2021

@rendicka mas moj obdiv! Kamoska je tiez dr,musi sluzit covidove sluzby..dceru ledva vidi..znama sesstricka hovori ze sa z nej po korone stane alkoholicka..ze proste uz to psychicky nedava..ale nie..my tu stale budeme tliachat a liecit sa ivermectinom 🤮

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@kissinka111 toto je pekne myslene s kolesom ale ked ma niekto diagnoz plnu A4 tak asi nebude mysliet pozitivne..je pravda ze niekedy to ti vazne chori preziju lepsie ako kvazi zdravi..my tv nemame,len netflix a hbo,cize mna slovenske mienkotvorne media neovplyvnia..ale instagram mam plny vedcov a dr a ti teda z covidu nadseni nie su

4. dec 2021

@lolinka15 my liecime ivermectinom .kde ....obvodny lekar nelieci , casto nezviha telefon a neodpise na mail.Ďalsia mudrlanka , ak ochories napr.ty modli sa aby bol tvoj dr.pristupny.

4. dec 2021

@aristka predstav si ze lekari moj aj deti ordinuje normalne,lieci,nikto nepytal test odo mna

4. dec 2021

@lolinka15 plus byť v koži lekára ktorý sa ma rozhodnúť koho zachráni a oho..nie je to buď na služku alebo skončiť ako alkoholik, aj lekár je len človek.. triáž je ťažká vec. Ja som pracovala na oddelení kde bolo časté umieranie, bolo to ťažké ale k starobe to skôr ide, ale keď ti zomiera pacient rovesník či mladší od teba, a rodič malých detí, ťažko to predýchávaš po práci... plus odsúva sa "biela medicína..

4. dec 2021

@katetuc vyborne napisane 👏👏

A pozeram, ze sa Ti tu zisli “zvycajni podozrivi” 😂😂 asi si trafila strunku 😉

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@aristka ty nikoho neliecis, dlhodobo siris hoaxy a klamstva a hras sa na zdravotnicku. Mas podla mna najmenej 70+ rokov a vypisujes svoje domienky precitane kdesi na pochybnych strankach v clankoch bez uvedeneho autora... Klames v kazdom statuse a zamerne odbacas od akejkolvek priamej otazky produkovanim dalsich fabulacii...

4. dec 2021

@rendicka Vies co,presne vcera som si vypocula rozhovor dvoch cca 50tniciek..jedna hovori ze Rudo zomrel..a druha ze co?preco..dr mu kazal zhodit 15 kg..a ta druha ze a co bol taky silny?a ta prva ano bol..a dodala ze to je vizitka zdravotnictva..mam problemy s chrbtom,bola som u dr a ze mozem vam dat lieky alebo zacnete cvicit..ja mu hovorim ze lieky nechcem,nech ma naviguje na cvicenie..kukal ako puk..ze toto uz dlho nemal..ja sa snazim cvicit,nie pre to aby som bola chuda,ale preto ze pohyb je najlepsi liek..a zial teraz je to ze dr mi kazal schhudnut,nech sam schudne a pod..doktorov tu mame za handry..akoze su tu aj taki podiderni,ale napr ja taketo v okoli nemam

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@abbey1 ziadne utoky a urazky tam nie su…co ti stupila na otlak, ked sa citis dotknuta? Nebodaj si sa v tom clanku nasla?

4. dec 2021

Super napísané,celá rodina sme očkovana,aby sme chránili jeden a druhého a týmto aj iných.Stale hovorim,že treba používať zdravý sedliacky rozum.Aj v mojom okolí je väčšina priateľov a známych ockovanych.Mnoho z nás aj kovid prekonalo,doma v kľude,so soplom a kašľom a unavom.Vdaka Bohu nikto v nemocnici.Aj moja sestra minulý rok vypomáhala ako sestra na kovid oddelení.Tento rok nie,nemá už chuť zachraňovať tých,ktorí ju nonstop urážali.Kolegyne chodia k psychológovi alebo dali výpoveď,nemôžu sa už denne pozerať smrti do očí.A tu na SK ľuďom je jedno,že denne bude zomierať okolo 100 ľudí:(a za každým jedným z nich je príbeh...

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Ja len tak od veci.. Skúšali ste fenistil kvapky na noc? U nášho to bol zázrak, keď bol taky malý... Teda nepamätám, či to môžu až také malé detičky,, ale viem, že keď to bral prvý raz, tak spinkal v noci oveľa lepšie... A držím palce.

4. dec 2021
4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

@jaja23 jej zaberá Sinupret. Ale zaberá = niekoľko dní pekla

4. dec 2021

@rendicka taka otazka kedze si lekarka a spomenula si cbd myslis ze je to blud?kamaratka ma SM uz viac ako 10rokov tak si to zakupila ze jej nieje dobre po biolke chysta sa ju ukoncit a zacat len s cbd

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

@katetuc toto uplne chapem..ja mam uzasne deti,ale ked su chore tak dovidenia..a to chvalabohu sme sa dost ochorenia vyhli..ja ked pocujem ze sak ma len soplik tak mi vlasy dupkom stoja..
@jarmila2010 akoze tu psychologicku pomoc by si asi ty potrebovala..ak nevidis autorka je stastna ze ma zdrave dieta

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@marianeta ja si skor myslim ze to je clanok o tom ze autorka uz ma dost vsetkym tych co tu blacia a siria hoaxy

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

@jarmila2010 doteraz som bola ticho..hovorila som si ze ved snad sa ludia zobudia..ale uz ma to nebavi..a hlavne ked vidim ako si marienka z hornej dolnej mysli ze odhalila spiknutie 🤮 tieto hoaxy stoja zivoty a zial prave tu sa ukazalo ako velmi empaticky a zodpovedny narod sme

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Z duše neznášam toto hádzanie do jedného vreca. A je mi jasné, že môj komentár bude zmazaný, aj keď v ňom nebude ani desatina tej zlosti a zloby, čo si do toho článku dala. Treba sa len zamyslieť nad tým, že nie všetci, čo sa nedali očkovať rozmýšľajú takto. Ale pre veľmi veľa ľudí v dnešnej dobe je to tak, že nie si očkovaný, tak si tupý. Nemáš rozum, mal by si sa spamätať. Ale vlastne Ťa nijak neurážam.🤦🏼‍♀️ Stále sme ludia a to by ste si mali uvedomiť. Myslela som si, že po tých 2 rokoch tohto, čo sa deje, začnú byť k sebe aspoň pred Vianocami ľudia milší.. No žiaľ.. Každopádne.. Ja Ti úprimne želám, nech Ťa Tvoje DIEŤA robí šťastnou a zaplní Tvoje srdce láskou na toľko, že si budeš užívať Vaše prvé Vianoce a nebudeš tu kritizovať a zhadzovať všetkých, ktorí nie sú očkovaní.

4. dec 2021

@liliputka2131 1. nie som neurológ, teda nie som kvalifikovaná na SM, preto nechcem sa hrať na vševediacu, čo vie odliečiť všetky diagnozy to do môjho odboru nepatrí, aj liečbe SM sa vyvíja a posúva dopredu, jej výskum a poznatky. biologická liečba má tiež svoje úskalia, plus u žien žiaľ hrá proti aj hormonálny dysbalans,
2.nie je cbd ako cbd, overiť zdroj odkiaľ je, či certfikovaný, lebo cbd sa predáva už úplne všade. kamarátke držím palce nech bojuje naďalej

4. dec 2021
katetuc
autor

@ol1234 Presne tak! Článok sa týka antivaxerov - čo je veľmi špecifická skupina ľudí- a nie všetkých čo nie sú zaočkovaný. Verím, že si ho prečítate ešte raz, celý aj s porozumením. Ďakujem za prenádherné želanie.

4. dec 2021

@katetuc Prosím ťa nezmaž tento príspevok.Čas ukáže.😎

4. dec 2021

@lolinka15 nie marienka, ale jarmilka 😄

4. dec 2021

@katetuc áno, máš pravdu. Veľmi som sa sústredila na Tvoj článok a tak som svoj komentár zamerala na Teba. Šlo mi ale o celkovo to, čo sa tu deje. Keďže týchto diskusii je tu naozaj neúrekom. Ospravedlňujem sa, že som to napísala nevhodne. Len dúfam, ze si viac ľudí uvedomí, ze svet nie je len čierny alebo biely.

4. dec 2021

@luckynat strasne sa smejem 😂

4. dec 2021

@ol1234 napr ja som s tym ok ked niekto ma rozumny dovod sa nedat zaockovat,aj strach berem..ale nie ze ocot znici virus,ze ockovany umrie do 3 mesiacov

4. dec 2021

Mam otazku preco sa vo vyhlaske ministerstva zdravotnictva uz teraz spomina 13 ockovacia faza??

4. dec 2021
katetuc
autor

@petrika555 skúste napísať list na Ministerstvo, alebo e-mail a snáď sa dozviete odpoveď, ktorá vás uspokojí.

4. dec 2021

Super 👌

4. dec 2021
Komentár bol odstránený

Zena, ty si tu dala presne moje myslienky. Ja uz som taka nasrata. A tie mudrosti na fcb pod prispevkami MZ SR, tu na MK. Ved to je niekedy na grc,ako sa antivaxaci do nas obuvaju a nadavaju nam. Ja som zaockovana, chystam sa aj na 3.davku,ale nikoho nepresviedcam ale ani nenadavam.
Myslim, ze tie lieky, ktorymi sa covid lieci su mnohonasobne horsie ako vakcina. A vies co, ja tym antivaxerom zelam nie jednoduchy priebeh. Su to sebci, co myslia len a len na seba. Podte do mna.
A je mi nesmierne luto zdravotnikov, ktori sa denne pozeraju na to, ako sa mnohym uz pomoct neda.

4. dec 2021
katetuc
autor

@barbie77 to je to. Že v týchto žabo-myších internetových vojnách sme my, čo sme sa dali zaočkovať tí, ktorich ponižujú a z ktorich sa smejú. Keby len to. Ale keď dá niekto “😄” takúto reakciu na článok o úmrtí nejakého človeka, to nevadí nikomu. Za takýto druh úbohosti sa nelinčuje, ale tlieska. A potom taký sedia kolo teba a čo slovo, to zlatá…žila.
Ja sa necítim ako víťaz, že som sa dala zaočkovať, lebo situácia sa vyvíja žalostne a výhody vlastne nemám oproti hučiacej trúbe, žiadne. Ale cítim sa zodpovedne, pretože som pre to spravila maximum aké som mohla. A preto mi došla trpezlivosť s bytosťami typu Antivaxer.

4. dec 2021

@katetuc my sme zaockovana cela rodina. Mam 87 rocnu babku, ktora bola prva a ani sekundu neuvazovala nad tym, ze by nesla. Potom sli rodicia a nakoniec my s manzelom. Kedze mame rocnu dcerku, ani nas nenapadlo neist po tom, co sa uz dialo. Kolko deti ostalo polosirotami, len pre jednu injekciu?
Ja uz mam napr. pri fcb antivaxerskych priatelov pozastavene sledovanie. Kto to ma stale citat, tie ich zarucene overene, nastudovane a studiami overene dristy.

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

Ak Vám ale stále chýba chuť a odhodlanie spraviť niečo nielen pre seba ale aj okolie ♥️ Zapnite si teraz RTVS a kanál :1 🙏

4. dec 2021

@katetuc co pekne mi napisali dievcata v odstranenych komentaroch?

4. dec 2021
Komentár bol odstránený
katetuc
autor

@barbie77 nič čo by bolo hodné uzrieť svetlo modrého koňa a komentárovú sekciu po týmto článkom ♥️
Ale verím, že už len pár zmazaní a pochopia, že to s poriadkom tu, som myslela vážne 🤷🏼‍♀️

4. dec 2021

Baby aj za vas sa tu modlia? Mne od vcerajsej debaty prislo tolko srdiecok ze do neba pojdem na 100% 😂😂

5. dec 2021
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@luckynat Ja som myslela, ze to posiela @katetuc 🤭 ony hadam na nas poslu aj exorcistu.

5. dec 2021
katetuc
autor

@barbie77 😂 nepoteším ťa, ale posielať krížiky “akože v dobrej viere” nieje môj štýl. Môj je skôr poslať človeka rovno do… keď je primitívny ako tie čo sa tu -akože modlia-.

5. dec 2021

@barbie77
@katetuc
Strasne sa smejem, baby 😂🤣

5. dec 2021

@katetuc Je mi strasne luto, ako cela tato situacia rozdelila spolocnost. Miesto toho, aby sme drzali spolu a pomahali tym, ktory denne bojuju o zivoty nase a nasich blizkych, osocujeme sa navzajom.

5. dec 2021
katetuc
autor

@barbie77 Amen.

5. dec 2021

@katetuc koza 😂😂😂

5. dec 2021

SUUUUUPER NAPISANY CLANOK!!!!!!! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

5. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli