Moje vytvory pre radost mojich blizkych
Tieto torticky som piekla pre moje deti a blizku rodinu.....mozno nie najkrajsie,no robene boli z laskou
@jajkas ;-D.....tak pisem postup:misku vytri tukom [palmarin a pod.],nasyp balenie penovych cukrikov,1pl citronovej stavy [ak chces zafarbenu hmotu,tak v tej stave rozpusti farbu praskovu] a daj do mikrovlnky.10s. nechaj rozpustat,otvor,zamiesaj,zase nechaj 10s.....asi po 30-40s. sa cukriky rozpustia na tekutu hmotu.Na dosku si preosej 300g pras. cukru a rozpustene cukriky vysyp doprostred toho cukru.A potom to chce len trpezlivost.Cukor treba zapracovat do hmoty.Najprv sa to strasne lepi [je dobre ruky potriet tukom,nebude sa ti to tak lepit],no po chvilke nervov je hmota hotova.Vyzera ako plastelina.Ked uz mas hmotu pekne vypracovanu,posyp si cistu dosku cukrom a vyvalkaj si potah na hrubku cca 0,5cm.....a sup na tortu.Ak chces,aby hmota chutila marcipanovo,daj namiesto citronovej stavy,mandlovu prichut [no moje deti tuto hmotu lubia prave citronovu]
sikovna si s tymi tortickami 🙂
Krásne tortičky, šikovná 🙂
Mate krasne torticky 🙂 aj ja idem piect teraz v piatok synkovi k 2 narodeninam moju prvu potahovanu. Len som sa chcela spitat ze ako ju spravne skladovat tu tortu uz potiahnutu, aby mi to moc nestvrdlo? Treba ju aj prikrit potr. Foliou ci sa moze dat do chladnicky len tak nezakrita. A este ked spravim tu potahovku mozem ju hned valkat a davat na tortu, ci ju treba dat do chladnicky odstat? Dakujem ;-D
@21ivanka21 dakujem za pochvalu,no oproti inym tortickarkam,su moje vytvory nic 😀 No a k hmote:Najlepsie je rozvalkat ju hned po vymieseni,lebo na vzduchu rychlo tvrdne.Potiahnutu tortu treba dat do chladnicky,nezakryvat.
A ked hovorite ze rychlo tvrdne, tak mi to na tej torte neztvrdne moc? Bude sa to dat dobre krajat?
@21ivanka21 neboj,nestvrdne Ti to na kamen.Ked Ti ostane hmota,mozes ju dat do sacka a pouzit inokedy.Len ju treba dat do sacku.Na torte Ti urcite nestvrdne.Bude makka,dobre krajatelna.A upozornenie!Tortu pred potiahnutim natri maslom z cukrom.Lebo ak by bola torta napr. zo slahackou,tak bude potah mokry.
Ja idem robyt krem z vajcok cukru a margarinu. Taka co sa roby nad paroz. Taka moze byt? Ci si mam na povrch torty naniest radsej iba margarin zmiesany s cukrom?
Pardon 🙂 taka co sa roby nad parou. 🙂
@21ivanka21 myslim,ze tato plnka bude v pohode.Kludne nom potri aj tortu.A pochval sa potom fotkou torticky
Jasne 🙂 chcem mu piect modru a na vrch postavicky smoula ( ak sa mi ho podari vymodelovat 😀) a kolko balikov tych mmf cukrikov potrbujem na taku tortu s priemerom tak 28 cm a vyska tak asi 15- 20 cm?
No pridala som zatial somoulov pripravenych na zajtrajsiu tortu 🙂 potom pridam celu tortu 🙂
Torta hotova 🙂 neni to ziadna slava ale som snou spokojna 🙂
mozem sa opytat ako by som urobila ten vrch na torte neviem ako sa to povie fondan ci marcipan ci co to je