Prosím vás, teraz sme sa vráti z dovolenky a veľmi veľa rajčín mi dozrelo. Myslite, že je lepšie ich obrať a dať do chladničky (viem, ze rajčiny tam nepatria, ale v špajzi mi asi zhnitú), alebo nechať na rastline? Radšej by som ich obrala aby dozreli ďalšie. (Spracovávať ich nechcem, sú to všetko cherry) ďakujem. Teraz idem skúsiť rajčinovú polievku. Ostatné by som rada nechala do šalátov
ja mam na okne cherry rajciny uz 2 tyzdne a nic im nie je. Ale nemam tie gulate, tie zvyknu praskat. Sadim vzdy len datlove, tie su uplne trvanlive.
Ja ich oberiem ešte oranžové a dám do pivnice tam dozreju pomalšie ako na rastline ,takto si vždy nazbierm 8 kg a potom varím kečup
@misinka0611 v chladničke sú v pohode?
@oliverceky Tak vydrzia viac ako keby som ich mala mať niekde v komore. Ono my nemáme ani takú tu chladnú komoru ako majú tie staršie domy že tam môžeš pomaly aj navarené jedlo skladovať. Síce máme dom ale je tu teplo. Preto skladujem v chladničke a snažím sa spotrebovávat večer k pečivu alebo cestovinový šalát som robila, dokonca lečo z cherry.. a môžem oberať zas ako sa tak pozerám von Nastastie nevyhadzujem
Vysušiť a zaliať olivacom a máš sušené rajčiny ak máte radi teda....
@griska11 nemám rada ale ďakujem za typ
Aj my sme prišli vo štvrtok a ten istý problémtakže najskôr lečo a teraz idem pretlak. Nestíhame ich zjesť
@kalerabka99 nie,rajčiny do chladničky nepatria. Obed ich so štipkou a daj do komory..mám ich tam v 2 misach a sú stále tvrde
Ženy, prečo nepatria rajčiny do chladničky? Ja ich dávam stále tam ♀️. Zrútili ste mi moju 30-ročnú bublinu, ale tak nevadí, človek sa učí celý život... to ich mám nechať lrn tak v kuchyni?
Na rastline ti tiež začnú makknut a pukať.. ja mám tiež veľa a to ich jeme často, no mám ich v chladničke.