Seditu všetci dobre poznáme. Je tu s nami od roku 1953. Napíšem Vám v stručnosti niečo málo o produktoch, ak ich náhodou nepoznáte a ku každému je aj recept. Recepty sú chutné, rýchle a jednoduché.
Čo ma v balíku veľmi potešilo a prekvapilo bola zástera a vareška s nádherným motívom. 🌸
Testovaniu sladkostí sa najviac tešil môj muž. O to viac, keď zistil, že z nich budem aj niečo malé kúzliť. 😀❤️
A teraz už ideme nato.
🎀 Rodinné Oblátky 🎀
Tieto oblátky sú na prvom mieste, čo sa týka množstva a chuti plnky. Naozaj žiadne nie sú tak "nabombované" náplňou ako tieto. Plnka je parádna, sladká, žiadna umelina. Ja ako milovník kokosu som siahla hneď po kokosových. Manželovi som nechala ostatné, ale tá plnka je tak parádna, že keď som ochutnala z každej príchute, naozaj som nevedela vybrať prvé a posledné miesto. Top!
Recept:
FORMA - 20-22cm
POTREBUJEME
✔️200 g maslové sušienky
✔️50 g oblátky rodinné
✔️100 g maslo roztopené
KRÉM
✔️100 g biela čokoláda
✔️200 g šľahačka 40%
✔️250 g tvaroh jemný odtučnený
✔️400 g cream cheese neochutený
✔️70 g práškový cukor
✔️100 g oblátky rodinné alebo iný keksík
NA VRCH
✔️100 g horká čokoláda
✔️100 g smotana na šľahanie
Postup
Rozdrvíme maslové sušienky, oblátky a zmiešame s roztopeným maslom a navrstvíme na spodok formy. Dáme do chladničky a pripravíme si krém. Nad parou si roztopíme bielu čokoládu. V miske miešame tvaroh, cream cheese a práškový cukor. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú bielu čokoládu. Nemala by byť úplne studená skôr taká vlažná. V zvlášnej miske vyšľaháme šľahačku do tuha. Tú nakoniec pridáme do krému. Na sušienky pridáme oblátky nakrájané na malé kúsky a navrstvíme krém. Zarovnáme a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Ja som nechala počas noci a ráno poliala polevou. Zohrejeme smotanu a tesne pred bodom varu vypneme a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Dobre premiešame a vylejeme na náš koláčik. Necháme čokoládu ztuhnúť, ozdobíme oblátkami alebo inými keksami a môžeme podávať. Dobrú chuť.
🎀 Rodinné srdiečka🎀
Ja mám pocit, že nič od Sedity nemôže byť zlé. Jednoducho, nech siahnete po ktoromkoľvek výrobku, nebude to krok vedľa. Tieto srdiečka sú jednoduché, keďže sú bez náplne no napriek tomu sú skvelé. Majú krásny dizajn. Chuť je maslová, vôbec nie sú suché a nepráši sa vám po nich z úst. Chuť maslová, akurát sladká, intenzívne kakaová. Výborné.
Recept
Potrebujeme
✔️250 g práškový cukor
✔️250 g maslo
✔️1 balenie srdiečok rodinné od Sedity kakao-kokos
✔️2 PL rum
✔️2 PL kakao
Postup
Srdiečka pomelieme na mlynčeku, pridáme k nim práškový cukor, studené maslo, rum a kakao. Vypracujeme tuhšiu hmotu, z ktorej tvarujeme guľky.
🎀 Rodinné venčeky🎀
Venčeky pozná snáď každý z nás. Je to nestarnúca klasika, ktorá je tu s nami už veľa rokov. A to asi hovorí za všetko. Napriek novinkám, hromade nových druhov sladkostí, sa venčeky držia na trhu už roky. Venčeky sú sladké tak akurát, vo vanilkových je cítiť jemne aj citrón. Kakaové sú intenzívne kakaové. Maslové, jemné, krehké. Balenie ideálne niekam na výlet. Vanilkové má rád aj drobec spolu s jabĺčkom.
Recept
Potrebujeme
✔️1 balík vanilkové venčeky
✔️150 g biely jogurt
✔️250 g biely tvaroh
✔️podľa chuti cca 2-3 PL cukru
✔️1 PL kakaa
✔️ovocie - ja som dala lesné mrazené
Postup
Postup je jednoduchý. do vysokých pohárov si dáme rozvarené osladené ovocie. Navrstvíme rozdrvené venčeky, tvarohovú zmes, opäť ovocie, opäť venčeky a opäť tvarohovú zmes s kakaom.
Tvarohová zmes - tvaroh, jogurt a cukor si zmiešame. Do druhej polky pridáme aj kakao.
🎀Rodinné polomáčané sušienky🎀
Tieto milujeme celá rodina! Manžel zbožňuje mliečne, ocino v horkej čoko a ja s maminou sa bijeme o kokosové. Sú maslové, sladučké, chrumkavé. Mňam!
Recept
Potrebujeme
✔️1 balík podrvených sušienok maslových od sedity
✔️jahody
✔️1 balík karamelového pudingu
✔️500 ml mlieka
✔️3 PL cukru
✔️1 kelímok bieleho jogurtu
Postup
Opäť uplne jednoduchý. Sušienky som podrvila, dala na spodok formy. Vrstvila som s pudingom uvareným podla návodu a jahodami. Na vrch som dala len biely jogurt. Nabudúce by som sušienky už nedrvila, ale vrstvila v celku.
🎀 Rodinné sušienky club🎀
Boli dve príchute. Maslová a karamelová. Začnem maslovou, ktorú asi všetci poznáme. Chuť maslová, sladká akurát, nie presladená. Vhodné sú, podľa mňa, najviac ako základ do cheesecake alebo do rôznych tvarohových pohárikov. Príchuť karamel možno nie každý pozná, ale kto ste ich nemali určite skúste. Chutia úplne ako sušienky, ktoré dostávame v kaviarni ku káve. Chutili úplne rovnako. Maslové, sladké, karamelové. Už len zaliať si kávu.
Recept
KORPUS:
✔️150 g maslové sušienky karamelové club od sedity
✔️80 g maslo
KRÉM:
✔️250 g mascarpone
✔️100 g práškový cukor
✔️1 KL vanilkový extrakt
✔️250 g smotana na šľahanie
✔️1.5 KL prášková želatína
✔️2 PL voda
JAHODOVÁ OMÁČKA:
✔️100 g jahody
✔️50 g kryštálový cukor
✔️1 KL vanilkový extrakt (al. balíček vanilkový cukor)
✔️50 ml voda
✔️1 PL jemný škrob
Korpus: sušienky rozdrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom, premiešame a vzniknutú zmes utlačíme na dno menšej tortovej formy (20 cm). Korpus uložíme do chladu, kým si pripravíme krém.
Krém: želatínu rozmiešame vo vlažnej vode a necháme napučať (5-10 minút).
Mascarpone vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Potom prilejeme dobre vychladenú smotanu a šľaháme do nadýchaného krému.
Napučanú želatínu zahrejeme (nevaríme!) v rajnici, kým sa nerozpustí a následne ju zašľaháme do pripraveného krému.
Krém navrstvíme do formy, zarovnáme a uložíme do chladničky na zhruba hodinu.
Omáčka: pokrájané jahody vložíme do menšieho hrnca spolu s cukrom, vanilkou a vodou.Všetko spolu privedieme k varu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Do omáčky primiešame jemný škrob a ďalej ju povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Omáčku izbovej teploty nanesieme na krém, zarovnáme a cheesecake uložíme naspäť do chladu na aspoň 4 hodiny.
Záver
Som veľmi šťastná, že som mohla byť súčasťou testovania a pustila som sa do toho naplno aby som Vám odovzdala čo najviac. Dúfam, že vyskúšate aspoň jeden recept. 🙂
Začni písať komentár...