kaja153
9. okt 2019
406 

Test produktov značky dmBio

Do testovania tejto značky som sa zapojila hlavne kvôli mojej mamine. Má 50 rokov a celý život jedla klasiku. Keď jej zistili syndróm dráždivého čreva a nakázali jej jesť zdravo prvé dni jedla iba zeleninu. Všimla som si to a pýtala som sa jej, čo to robí?! Odpovedala: neviem, čo iné mám jesť, bojím sa. Vtedy som si povedala, že všetko, čo mi kedy dala, spravila pre mňa, jej musím a chcem vrátiť. Chcela som tieto produkty testovať pre ňu a vyšlo to. Chutili jej! Ved čítajte, dočítate sa. Čo sa mňa týka, zdravej strave sa venujem už 6 rokov, takže balíček potešil aj mňa.

Značka dmBio sa zameriava na vegetariánov, vegánov, ľudí s potravinovou intoleranciou – a na všetkých, ktorí vyhľadávajú potraviny vyrobené udržateľným spôsobom. Produkty značky dmBio pochádzajú z ekologického pestovania. Poďme sa teda pozrieť, čo všetko v balíčku bolo a čo všetko som z neho vykúzlila.

Minútka s prosom - bezlepková

Varila som podľa návodu, bola to 15-minútovka. Nepridávala som soľ, ani korenie a chuť bola úžasná! Tešila som sa, ako sa pustím do tejto porcie na tanieri (polovica balenia), avšak nakoniec skončili obe porcie u mamy v miske ako obed do práce, takže mne sa ušlo iba na ochutnanie. Chutilo nám obom, takže za nás určite áno.

Semienkový chlieb - zmes na pečenie

Hneď v prvý deň, ako mi prišiel balíček, som sa pustila do pečenia chlebíka, ktorý sa krásne podaril a výborne chutil. Recept bol jednoduchý - postupovala som podľa návodu na obale - zmes som zmiešala s minerálkou a jablčným octom. Po upečení bol chrumkavý a chutil opäť nám obom. Podávala som ho s orientálnou nátierkou hrášok a masala, tá nám takisto chutila.

Chrumky z ryžovej múky

Na prvý "ham" chutili ako praclíky z party boxu, keď som si dala už asi desiate sústo, mala som dosť. Veľmi vynikla nahorklá chuť. Takže výhoda je, že toho veľa nezjete, rozdelíte sa a nepriberiete. Ale ak ich zbadám v dm, nesiahnem po nich.

Musli so semienkami - bezlepkové

Slúžili ako základ na musli alebo granolu. Polovičku som zmiešala s ovocím sušeným mrazom. Tento základ používam do jogurtu. Z druhej polovičky som spravila domácu granolu.

Recept na domácu zdravú granolu:

- ovsené vločky
- popučené banány
- nastrúhané jablko
- med
- orechy
- sušené ovocie
- horká čokoláda

Banány popučíme, pridáme nastrúhané jablko a prisýpame vločky podľa konzistencie. Kto chce, môže prisladiť medom. Do zmesi potom dáme všetko podľa chuti, ja som dala sušené ovocie a vlašské orechy. Pečieme 20-30 minút na 180 stupňov. Do hotovej vychladenej granoly môžete nalámať kúsky horkej kvalitnej čokolády.

Čokoládové musli - bezlepkové

Mňaaaaaaaaaaam! Musím sa priznať z tohoto som odsypala mamine menšiu časť a sebe väčšiu. Do bieleho jogurtu úplne skvelé. Miesto jogurtu môžete dať musli do mlieka, pridať na kolieska nakrájaný banán a horúce lesné ovocie. 

Kešu jogurt

Žiaľ, musím povedať, že nič moc. Jogurt chutil ako...nechutil. Nemal žiadnu chuť, jemne kyselkavý ale po kešu ani stopy. Veľmi vodnatý. Ked som pridala lyžičku medu, bolo to lepšie, dalo sa to ujesť, aj si mierne pochutiť, ale v dm ho budem obchádzať.

Čokoládový koláč - zmes na pečenie

Opäť jednoduchá príprava - zmes zmiešate s vodou a olejom. Zmes obsahuje aj kúsky - veeeeľaaaaa kúskov čokolády, ktoré som vyjedala ešte z neupečeného cesta. Vlastne, celé neupečené cesto som vyjedala. Veď... pozrite sa sami: https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ1NTI5MDM1NDY5ODM3?igshid=1251jxez16t7v&story_media_id=2145868853912029034_1691640292

Brownie som podávala s džemom/jahodovou 75 % nátierkou, ktorá bola fantastická. Ešte mám trošku doma a už sa s ňou nedelím. Obrovské kusy jahôd a hlavne chuť jahôd. Mňam.

Ďalšie na rad prichádzajú bezlepkové cestoviny - kukuričné a omáčka z grilovaných paprík (raj!!)

Recept úplne jednoduchý - cestoviny uvaríme (pozn. cestoviny sa varia dlhšie ako normálne, cca 25 minút). Omáčku zohrejeme na panvici a zmiešame s cestovinami. Omáčku som neprichucovala, krásne vynikla chuť grilovaných paprík. Po testovaní som si v dm nakúpila 5 týchto omáčok. Za mňa jednoznačný favorit práve táto omáčka.

Omáčkou pokračujeme pri týchto pizza slimákoch:

- tortilla
- omáčka/kečup
- bazalka
- šunka
- syr/mozzarella/eidam

Tortillu naplníme, zagúľame, narežeme na kolieska a pečenie 10 minút na 180 stupňov.

Ovsená celozrnná múka

Nemám jej čo vytknúť, za mňa super. Veľmi dobre sa s ňou pracovalo. Poďme sa pozrieť na recepty.

Palacinky

- 200 g ovsenej celozrnnej múky/špaldovej celozrnnej múky
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia

Spravíme cesto a opekáme na kvalitnej panvici buď bez oleja alebo na troške kokosového. Náplň je na každom z nás. Odporúčam džem bez pridaného cukru, orieškové maslá, proteínové nátierky alebo moju obľúbenú - obyčajný biely jogurt so sladidlom a škoricou.

Palacinky z ovsenej múky sú hrubšie, treba pridávať mlieko, pretože ovsená múka ho do seba veľa nasaje. 

Lepšie ako palacinky sa z nej robia lievance

Lievance s tvarohom

- 50g ovsenej celozrnnej múky
- 1PL tvaroh
- 1 vajce
- trošku mlieka
- prášok do pečiva

 Všetko spolu zmiešame a opekáme na panvičke

A moje obľúbené rokmi overené lievance

- 40 g ovsená múka
- 50 ml mlieko
- 1 vajce
- 1čl kakao/škorica/mak/orechy

Zmiešame a opekáme na panvičke.

Koniec mojej #recenzia na produkty od #test_dm24 🙂 Dúfam, že aspoň jeden recept si nájde u vás doma miesto.

Začni písať komentár...

Odošli